-
Üyelik
17.05.2014
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
Konum
Sakarya
-
Ad Soyad
S** B**
-
Mesajlar
222
-
Beğeniler
16 / 17
-
Ticaret
6, (%100)
Tecrübeliler ve bilgisi olanlar lütfen yardım etsin :)
Dokuz
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
Üyelik
15.10.2014
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Editör
-
Konum
Denizli
-
Ad Soyad
B** T**
-
Mesajlar
133
-
Beğeniler
23 / 24
-
Ticaret
4, (%100)
Yazılım daha çok para var ancak önemli olan sen hangisini istiyorsun?
-
Üyelik
31.08.2012
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Data Scientist
-
Konum
İzmir
-
Ad Soyad
M** T**
-
Mesajlar
73
-
Beğeniler
0 / 33
-
Ticaret
0, (%0)
Naçizane bir tavsiye vermek isterim.
Hayatına yön verirken dikkat etmen gereken bazı temel detaylar vardır. Seçeceğin meslek yeteneğinin olduğu, ilginin olduğu bir meslek olmalıdır. Kesinlikle şu işte iyi para var, amcam şöyle söyledi, dayım böyle söyledi olmamalıdır.
Aynı şekilde şu bölüm iyidir, bu bölüm kötüdür diye de bir durum yoktur. Günümüz dünyasında okuduğunuz bölümden ziyade kendinize ne kattığınız önemlidir. Kendinize de sadece sevdiğiniz, ilgi duyduğunuz bölümü okuduğunuzda araştırabilir, gelişime açık olabilirsiniz. İki bölüm de güzeldir ve iki bölüm de yüksek sayısal zeka, mantık, kurgulama gerektirir.
Kesinlikle ve kesinlikle ilginiz olan bölüme yönelin. Yaşınız henüz oldukça küçük, tercih yapabilmek için hatrı sayılır bir süre var önünüzde. İnternette araştırmak, bulunduğunuz bölgedeki üniversite öğrencileriyle görüşmek, öğretim üyeleri ile iletişim kurup değerli fikirlerini almak sizin için oldukça aydınlatıcı olacaktır.
-
Üyelik
30.10.2013
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Back-End Developer
-
Konum
İstanbul Anadolu
-
Ad Soyad
F** Ç**
-
Mesajlar
469
-
Beğeniler
162 / 43
-
Ticaret
8, (%100)
Sana sadece soyle bir fikir verebilirim. Bir sirkete 1 bilgisayar muhendisi alinirken 10 yazilim muhendisi alinir.
-
Üyelik
14.02.2014
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Yönetici
-
Konum
Adana
-
Ad Soyad
E** Ç**
-
Mesajlar
826
-
Beğeniler
2 / 188
-
Ticaret
40, (%100)
Merhaba
Bence bilgisayar mühendisliği diyebilirim nedeni; artık ne yazık ki Türkiye'de yazılıma verilen değerin neredeyse hiç yok ile doğru orantılıdır. Bizzat yaşadığım bir anım vardı; bir abimizin 5 katlı bir iş yeri vardı, firma tekstil üzerine idi. Bizden istenen üst düzey tasarıma sahip, güvenliği iyi olan, sürekli hata vermeyen, temiz ve anlaşılır bir stok programı yapılmasıydı. Yani firmaya ne gelmiş, kime ne gitmiş, personellerin maaşları vs.. hepsini içeren bir program idi. Her neyse yaptık baya bir özendik programa.. Daha sonrası tamamen fiyasko. Abimiz ile ücret konuşmadık fakat eli gönlü açık bir abimiz olduğunu düşündük. Verdiği ücret 200TL idi. Tamamen hayal kırıklığı inancınız olsun sıfırdan yazdık, kaç saat uğraştık kaç gece uğraştık (ki resimleri de var) O gün yazılımın bittiğini (en azından benim için) anladım. Bilgisayar mühendisliğine girebilme şansın var ise hazırlan, gir umarım da kazanırsın. Matematik önemli bir husus yalnız ona dikkat etmen gerekli..
Umarım yardımcı olmuştur.
fenomeno
Herşey Yolunda ...
Kimlik Onayı
-
Üyelik
03.11.2013
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
WordPress Güvenlik , SEO
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
O** K**
-
Mesajlar
479
-
Beğeniler
50 / 99
-
Ticaret
8, (%100)
Hocam bilgisayar mühendisliği her yönden kârlıdır, bizim burda arkadaş açtı bilgisayar dükkanını aldı yürüdü bütün mahalle format attırıyor :D
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
Üyelik
05.10.2014
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
Mühendis
-
Konum
Çanakkale
-
Ad Soyad
İ** B**
-
Mesajlar
548
-
Beğeniler
5 / 103
-
Ticaret
3, (%100)
Abi sen feysbok hecklemeyi biliyon mu diye duymak istiyorsan ikisinsa hocam.
Yazilimi secerdim ben
27207
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
Üyelik
02.01.2014
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Konum
-
Ad Soyad
** **
-
Mesajlar
1852
-
Beğeniler
346 / 707
-
Ticaret
5, (%100)
Aradaki fark şudur:
Bilgisayar mühendisliği okursan mikroişlemci de programlayabilirsin. Donanımı ilgilendiren işlerde çalışabilirsin böylece. Mesela özel mikroişlemciler için ASM programlama falan yapabilirsin. Endüstrinin içinde çalışabilirsin.
Yazılım mühendisliği okursan da ağ konularında daha deneyimli olursun. Sistem güvenlik uzmanı kolayca olabilirsin. Devlete veya büyük holdinglere çalışıp, iyi niyetli hackerlık yapabilirsin.
Ama daha kaliteli bir eğitim için:
Her ikisini okurken çifte anadal olarak İşletme ve hafta sonları CISCO (sistem) kurslarına gidersin. Tatilllerde Work and Travel, ertesi senelerde Erasmus, daha sonraları TOEFL için hazırlanırsın.
Yüksek lisans yapıp Yapay Zeka dalında master yapabilirsin. Çek Cumhuriyeti ve Almanya'da bedava master yapabilirsin. Rektörlükle anlaştığın vakit (gelince okulda kalacağına dair anlaşma) rektörlük ve devlet hibelerini de aylık alırsın.
Bundan sonrası ise sana kalmış. İster yeni gelişmelere yelken açıp bilim adamı olursun, ister sistem mühendisliği yaparsın, ister TC Savunma Bakanlığı ve MIT'in sistemlerini korursun (devlet sırlarını ), ister masaüstü yazılımcılık yaparsın, istersen işin en ileri noktasına ulaşıp büyük elektronik iş yapan firmalarda mikroçip programlarsın. Mesela çamaşır makinelerinin beyinleri, teleizyonların yazılımları gibi üst derece işler. Ya da endüstriyel robot programlama gibi.
Herşey sana ve ekonomik durumuna kalmış.
Birde ek olarak çalışma alanlarını iyi araştır. Mühendis demek üreten demektir. Yazılımcı deyince herkesin aklına bilgisayar programı yapan, bilgisayar mühendisi deyince bi şirkete girip bilgi işlemde çalışan insanlar aklına gelir. Ama çok boyutlu düşün. Çalışabileceğin alanlar çok geniş. Program, web sitesi, mobil uygulama vs yapmak mühendisin işi değildir. Onları herkes yapıyor. Ufak bir uzaktan kumandanın içindeki mikroişlemcide bile bir yazılımcının imzası var. Böyle düşünürsen, çalışma alanlarını hesaplayamazsın bile. Neredeyse her alanda ihtiyaç var.
4 kişi bu mesajı beğendi.
kdetry
Backend PHP Developer
Kullanıcı
-
Üyelik
07.05.2014
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Backend PHP Developer
-
Konum
İstanbul Avrupa
-
Ad Soyad
M** T**
-
Mesajlar
26
-
Beğeniler
3 / 2
-
Ticaret
0, (%0)
Yıldız Teknik Matematik Mühendisliği yaz. Ayrıca çok fazlasıyla Bilgisayar Mühendisi girdi çıktı bizim takımımıza, şu bir gerçek gibi kendin kendine bir şey katmadıkça, sınıfı geçmeye uğraştıkça hiçbiryer sana bişey katmıyor
Ek Olarak: Yazılımcılığı yapmak için biraz kırık olmak gerekir. Oracle'da Java Şampiyonlarını incelersen yarısı Matematik mezunudur. Eğer en zorunu istiyorsan Fen Fakültesi Matematik bölümünü yazabilirsin. Tanıdığım ODTÜ matematik mezunu bir dostum Airties'da modem programlıyor. Türkiye'de varabileceği daha fazla bir yer yok