WordPress Kurulması Gereken Eklentiler #1
Merhabalar, kişisel kategorisi hariç başka kategorilerde ne zamandır yazı yazmıyorum. Bu yazımda sizlere WordPress alt yapılı bir site kurduğumuzda Kurulması gereken eklentilerden bahsedeceğim. Ben bu eklentileri paylaşıyorum diye sizin hepsini kurmanız gerekmiyor. İşinize yarayacak olan eklentileri yükleyin yeter. Eğer fazla eklenti yüklerseniz sitenizin hızı yavaşlamış olur.
WordPress sitesinde binlerce eklenti yer almakta. Peki bu binlerce eklenti işe yarıyor mu ? Tabii ki de hayır çoğunluğu gereksiz Bu yazımızda gereksiz olmayan ve kullanılması gereken gerekli eklentilerden bahsedeceğim.
1. All in One SEO
Benimde kullandığım bir eklenti olan
All in One SEO isminden de anlaşıldığı gibi bir
SEO eklentisidir. Ayarları ve kullanımı kolaydır. Yakın bir zamanda All in One SEO ayarlarına dair bir yazı yazacağım. Oradan gerekli ayarları yapabilirsiniz.
2. Google XML Sitemaps
Bunu da kullanıyorum., kullanmazsam olmaz.
SEO için diğer bir eklentidir. Bu eklenti sayesinde arama motorları sitenizi daha iyi indexlemesini sağlamak için gerekli bir eklentidir. Siz hiç bir şeye karışmadan sadece gerekli olan ayarları (Yine ileri günlerde bu eklentinin gerekli olan ayarlarını yazacağım. Oradan bakıp gerekli olan ayarlarınızı yaparsınız.) ayarladıktan sonra sizin yerinize sitemap oluşturmakta.
3. Aksimet
Olmazsa olmaz eklentilerde biri diyebilirim. Bu eklenti sayesinde sitenize yapılmış olan spam yorumları otomatik olarak silmeye yaramakta. Eğer bu eklentiyi kullanmıyorsanız hemen kurup kullanmanızı öneririm. Çünkü bu eklentiyi kullanmazsanız. Sitenizde onlarca hatta yüzlerce spam yorum yapılacaktır ve bundan rahatsız olacaksınız. El ile teker teker silmektense hazır olan bir eklentiyi yükleyin sizin yerinize silsin.
4. Font Emoticons
Eğer kişisel bir blog kullanıyorsanız. Bu eklentiyi kurmanızı tavsiye edebilirim. Bu eklenti sayesinde ifade simgelerini beğenmiş olduğunuz bir stil ile değiştirmenizi olanak sağlamaktadır. Bu eklentinin içinde birden fazla stiller vardır. Tabii bu eklentiyi ciddi davranmanız gereken yerlerde kullanmanızı önermem.
Bu yazının sonlarında da yapmış olduğum temanın linkini vereyim yine :) Belki kullanırsınız.
http://www.beratbozkurt.net/blog/wordpress-ucretsiz-beratblog-temasi.html
Size önermiş olduğum bu eklentilerin hepsini de kullanmaktayım. Bu yazımda sizlere kullandığım eklentileri değinmek istedim. Bir sonraki yazılarda benim de kullanmadığım ama bilgi sahibi olduğum eklentilerden değineceğim. Bir sonraki yazımızda görüşmek üzere.
Kaynak : http://www.beratbozkurt.net/blog/wordpress-kurulmasi-gereken-eklentiler-1.html