Ben mesela MediaWiki müptelasıyım. MediaWiki şu anda Vikipedi sitelerinde 1.25 sürümünü kullanıyor, ücretsiz olarak sunduğu ise 1.23.6. Bunun yanı sıra, İngilizce Vikipedi'de bulunan modüller, sizin scriptinize uymuyor. Türkçe destek ise yalnızca Türkçe Vikipedi'de. İngilizce kaynak ise bol. Pek çok forumda, MediaWiki'nin bu yanlı tutumundan şikayet edilmiş.
Mesela benim MediaWiki ile aklıma çok farklı ancak eleman gereken projeler geliyor. Scripti çökertmenin imkanı, neredeyse yok. O derece sağlam yani. Ancak, bazı noktalarda tıkanıp kalıyor insan. Bu nedenle kopya script ile de bir yerlere gelinebilir bence. Önemli olan içeriktir. Örneğin; " En iyi 10 MediaWiki web sitesi " yazıp aratın Google'a. Bu web sitelerinin tamamı ve pek çok web sitesi aynı scripti kullanıyor ama çok büyük yerlerdeler.
Belki ben, kopya script konusunda insanlara bir kaç kelam etmişimdir. Fakat, bu hem scriptin kalitesizliğinden hem de pek çok yeri İngilizce olmasına rağmen, bu kişilerin buna aldırış etmeyişlerindendir. Kusura bakmayın ama sitesi Türkçe olduğu halde, sitesinde İngilizce kelime bulunan bir kişini sitesi asla iyi yerlere gelemez.