Haber demek aslında spor, magazin dışında haber arayanlar için siyaset demektir. Bu iki, iki dörttür. Siyaset denildiğinde de maalesef akla hemen sağcılık ve solculuk gelir. Neredeyse bunlar siyasetin bel kemikleridir diyebiliriz. Elbette bir de (ülkemiz için konuşuyorum) son zamanlarda paralel yapı çıktı. Yani yıllardır kendi yağıyla, tuzuyla kavrulan ve kahvehanelerinde ülke kurtaran kişiler, siyaset ile ilgili pek çok terimi bile bilmez iken, başlarına bir de bu illet çıktı.

Fakat çevremde gördüğüm asıl ana konu, insanların pek çoğunun ne sağcı, ne solcu ne de paralel olduğu. Bu o kadar dikkatimi çekiyor ki, yaptığım konuşmalarda sağa yakın gözükenlerin sağcı büyüklerin, sola yakın gözükenlerin solcu büyüklerin, paralele yakın gözükenlerin ise paralel olarak adlandırılan yapının başındakinin bile detaylı olarak biyografisini tanımıyor oluşuydu ki; bunlara bende dahilim. Ben bu nedenle bunlara orta, ortanca, ortalı, ortak adını vermeyi yeğliyorum.

İnsanlar ne kadar çok ortayı bulmaya çalışırsa, siyasette buna karşılık o kadar kavram türetiliyor. Fakat ana mesaj konusuna gelecek olursak, ülkede bu kadar çok orta siyasetçi kişi bulunmasına rağmen, medya sürekli deli gibi dönüyor. Bugün sola yakın dediğiniz, yarın sağa yakın yorumlar ile haber üretiyor. Bugün sağa yakın dediğiniz medya, yarın sola yakın yorumlar ile haber üretiyor. Bu ülke medyası ne zaman, yorumsuz veya her iki tarafı da dillendiren haber üretecek, emin olun çok sorguluyorum.

Eğer, para ile ile ilgili düzen böyle giderse ve milletimiz sürekli bankalara çok miktarda borçlu olursa emin olun, bu siyaset yapısı bin yıl böyle gider diye düşünüyorum.

Şimdi soruyorum, bu gün farklı, yarın farklı haber yapan web siteleri ne zaman bitecek? Bu sitelerdeki yorumlar, web sitelerine de ön ayak oluyor. Pek çok blog olarak açılmamış web sitesinde yoğunluk olarak kişisel anlatımlar görüyorum. Bu düzen ne zaman sona erecek? Ben gibi ortalar için iki tarafında sözlerinin dile getirildiği web siteleri, haber siteleri ne zaman olacak?

Hristiyanları örnek vereceğim ama onların da arasında da, bu örnekler bolca var. Çünkü yorum olarak belki birileri hristiyanlığı örnek verecek. Zaten Türkiye dışında Müslüman olan ülkelerde bizden daha kötü haldeler. Örneğin son olarak El-Cezire terör örgütü başı ile görüştü.

Haber adı altında bizleri yumuşatıyorlar. Örneğin; Öcalan için sayın kelimesini kullanmak zordu ama altı ay yapılan haberlerin ardından şimdi sayın denildiğinde gık demiyoruz. Şimdi başladılar Kürdistan diye haber yapmaya ve emin olun altı ay sonra Kürdistan sözüne de gık demeyeceğiz. Bunları gören, bilen, anlayan var mı? Merak ediyorum ve aklı başında tarafsız haber yapan web sitelerini bulmak istiyorum.

Bugüne kadar Google haberlerden haberleri takip ederdim ve arkadaşlarıma da bu siteyi örnek gösterirdim. Artık bugün itibariyle Google haberler benim için bitmiştir diyorum.

Bu konu hakkında bir beyin fırtınası başlatmak istedim. Düşüncelerinizi bekliyorum, teşekkürler.