lostyazilim
tr.link

Sitemdeki banner, garip bir IP tarafından tıklanıyor

6 Mesajlar 701 Okunma
lstbozum
tr.link

Mutehassis Mutehassis WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Elektrik Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** M**
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Merhaba,

Sitemde bulunan bir banner -Adsense falan değil, Türkiye'deki bir inşaat firmasının reklamı... sadece firmanın linki var- Rusya'daki bir ip tarafından her gün defalarca tıklanıyor. Bunda bir anormallik olduğunu düşünüyorum. Sanal bir tıklama gibi, sanki bir program bu tıklamayı yapıyormuş gibi geliyor bana. IP hiç değişmiyor. IP'nin aynı olmasını; banner reklamdaki içerikle ilgilenen aynı site ziyaretçisine ait olarak görmek için hiçbir mantıklı açıklama gelmiyor aklıma. Çünkü günün 24 saati tıklanıyor. Gece 3'te, 4'te bile aynı ip'den tıklanıyor. Üstelik banner'da Türkçe bir içerik var ve banner siteye kondukdan 1 gün sonra bu ip'den tıklanmaya başlandı.

Bu konuda bir fikri, görüşü, açıklaması olan var mı, acaba?

Teşekkür ederim.
iwebclub

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

iwebclub iwebclub www.iwebclub.net Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Bilgisayar Teknisyeni
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3
  • Beğeniler 6 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
Tahminimce öncelikle senin siteni sonrada koyduğun inşaat firmasının sitesini google tarafından değersizleştirmek için bir bot uygulaması bu durum.

Mutehassis Mutehassis WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.04.2014
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Elektrik Mühendisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** M**
  • Mesajlar 18
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)

iwebclub adlı üyeden alıntı

Tahminimce öncelikle senin siteni sonrada koyduğun inşaat firmasının sitesini google tarafından değersizleştirmek için bir bot uygulaması bu durum.

Bu tahmininiz üzerinde düşünecek olursak;
böyle bir bot varsa, bu botu kim ya da ne tetikliyor, çalıştırıyor? Benim sitemin ya da reklamını yaptığım sitenin değersizleşmesinden çıkarı nedir? Benim sitemi hedef alması bir rastlantı mı? Yani, bu bot, bir koşula göre tarama yapıyor ve hangi site denk gelirse oradaki bir linki mi tıklıyor?

kelebek kelebek WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 11.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Geliştirici
  • Konum Malatya
  • Ad Soyad E** K**
  • Mesajlar 3142
  • Beğeniler 60 / 764
  • Ticaret 5, (%100)
Hocam bence de bir bot ip adresinin sitenize erişmesini engellemeniz en mantıklısı

wmaraci
wmaraci

SonicMaster SonicMaster Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 5 / 103
  • Ticaret 3, (%100)
bendede rus arama motorundan gelen ziyaretciler var

yaklaşık 19 hit gelmiş bugun site :

iskalko.ru/cat/moscow/

iwebclub iwebclub www.iwebclub.net Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek Bilgisayar Teknisyeni
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 3
  • Beğeniler 6 / 0
  • Ticaret 0, (%0)

Mutehassis adlı üyeden alıntı

Bu tahmininiz üzerinde düşünecek olursak;
böyle bir bot varsa, bu botu kim ya da ne tetikliyor, çalıştırıyor? Benim sitemin ya da reklamını yaptığım sitenin değersizleşmesinden çıkarı nedir? Benim sitemi hedef alması bir rastlantı mı? Yani, bu bot, bir koşula göre tarama yapıyor ve hangi site denk gelirse oradaki bir linki mi tıklıyor?

Şöyle düşün bütün bu siteler reklam amaçlı ve para kazanmak için bir inşaat firması kendi işlerini arttırmak için böyle bir firma ile anlaşmış ise kendi firması dışındaki tüm sitelere otomatik bot atarak google un bu linki değersiz görmesini sağlıyor olabilir. Şöyle düşün ikimizde aynı işi yapıyoruz senin abc. com diye benim cba. com diye sitelerimiz var, ikimizde reklamda vermişiz belli firmalara ama ben benim reklem verdiğim firmaya demişimki ben bu işte tek olmak istiyorum rakiplerimin google da görünmesini istemiyorum eğer reklam firması bu tarz işler yapıyorsa dediğim gibi bir bot sistemi kurup senin abc siteni spama düşürüp benim cba sitesinede reklam verip değer kazandırır.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al