Domain uyanıklığı ne demek? Ben öngörüde bulunup hiç olmaık dağında başındaki bir yerden arsa alıyorum 10 yıl sonra arsa değerleniyor ne yapıcam arsayı aldığım fiyata mı vericem? Hak diye birşey var. O zaman ticaret de yapmayın.
bir çok konuda Domain-Arsa benzerliğinden bahsedebiliriz ama bu konuda edemeyiz.
Arsayı alınca senin olur. Domain ise bir nevi kiralıyorsun, sonuç olarak o alan adını sana veren bir kurum var.
Karar metnini tam okuyamadım ama büyük ihtimal alan adını kötü niyetli almaya dair bir şey vardır. Ben acunu savunmak için yazmıyorum genelde bu tarz konularda şikayet edeni haklı bulurum. Ama geçenlerde hayat.com davası vardı, o davada şikayetçi gayette haksız buldum, sonuç olarak hayat.com jenerik bir isim. İki dava farklı.
Acunilicali vb. alan adları ise jenerik değil, birde üstüne o adam ünlü olduktan sonra o alan adını tescil ettirmişsen işin yaş zaten.
Ki bu davayı açan ilk şahıs Acun değil son şahısta değil. Bugün com için para verenin yarın org,net için kapısında bin tane adam birikir.
Ayrıca adam davayla uğraşmamıştır, vermiştir avukatlarına. Hep söylerm bu kişiler kurumlar bizim gibi değil, adamların yığınla çalışanı , avukatı var, boşuna mı avukat parası veriyor , uğraşacak tabi.