Machine adlı üyeden alıntı

Alexa artık paralı oldu ve çok rahat değerleri etkilenebilir kıldı. İlk çıktığında bariz etki ediyordu google alexa değerini baz alarak sıralama gerçekleştiriyordu. Fakat alexa ne zaman işi paraya döktü, google'de doğalı, önemli olan veriyi istediğinden böyle kolayca değiştirilebilen sisteme göre sıralama yapmıyor artık.

Alexa değeri sadece prestijdir bana göre. Sitenizin değerini rakamsal olarak ifade eden bir sistem reklam/backlink alımlarında önemli bir kriter olmasa alexayı kimse takmayacak :D



İçerik girmeden alexa değerinin düşmesini beklemeyin, çok yanlış biliyorsunuz. Öyle her önüne gelen alexa toolbarı kurup 20 gün boyunca 10k gelse idi, alexanın bir değeri kalmayacaktı.

Rekabeti çok olan bir alanda iseniz alexa iki siteyi karşılaştırır ve ona göre değerler atar.Çalışma mantığı budur. Ha verilerin doğru olarak alabilmesi için sitene giren çıkanlara alexa toolbar kurdurabilirsiniz o zaman verileri doğru sayacaktır ve alexa değerinizi buna göre yansıtacaktır ;)

Bkz:
http://www.alexa.com/siteinfo/torrentdizindir.com#trafficstats

Yaklaşık 2 aydır açık ve 2 gündür aktif bir şekilde içerik giriyorum. 2 ay boyunca boş index durdu ve bahsettiğiniz alexa eklentisi ezelinden beri yüklü bende hani 10k nirede ?. İnsanları yanıltmayın.

İyi forumlar.


Aç bi site boş bırak ver bana adresini 15 gün sonra gör bak noluo