KAS adlı üyeden alıntı

Bence kesinlikle şikayet hakları yok. Acunılıcanın acunilicali.com org neyse onlar hakkında hak iddia etmesi çok saçma zira başka bir acun ılıcalı da olabilir, isim benzerlikleri olabilir ve oluyor da. Kimin hakkı olacak o zaman?


bu konular kişiden kişiye değişir, ama sistem buysa uymak lazım.

Evet acun ılıcalı diye farklı insanlar olabilir , burda da devreye domain ilk alanındır prensibi girer, yani domain ilk şikayet edenindir.

Hukukçu değilim ,işin ayrıntısını pek bilmem ama her davada bu şekilde transfer ile sonuçlanmıyor. Genelde domain sahibi domaini kullanmıyorsa ve satılığa çıkarıp park etmişse devir kararı veriyorlar, burda kötü niyet varmış, bu benim düşüncem değil wipo hakemlerinin düşüncesi.

Atıyorum sabancı holdingi bilmeyen yoktur, sen bu holding ismini tescil ettirdikten sonra bu domaini alırsan genelde direk alıyorlar elinden , şikayet durumunda.

Yok tescilden önce alınmış bir alan adı ise bakıyorlar , sen bu alan adını neden almışsın. Boş boş duruyor veya park edilmişse diyorlarki sen bu alan adını kötü niyetli almışsın.

En güzel örnek:

kanald.com

kanald şikayet etmesine rağmen alamadı bu alan adını.

http://www.wipo.int/amc/en/domains/search/text.jsp?case=d2010-2109

benzer bir dava yiğit özgür com :

http://www.wipo.int/amc/en/domains/search/text.jsp?case=D2014-1111


ayrıca bana göre yanlış olan dava sonuçları da var, size göre yanlış olanlarda var ama sonuç olarak mekanizma bu. Genel kurallar çerçevesinde karar veriyorlar.