Öncelikle # işaretinin adını bilelim. Bu sayı işaretidir ve müzikte diyez olarak adlandırılır. Evrensel kod sisteminde (U+0023) karakterleriyle, ASCII kodlamada ise (#) karakterleriyle belirtilir. Google aramalarında bende son zamanlarda bu tür kullanıma rastlıyorum, fakat listenizi sayı listesi olarak sıralamaktan başka bir işe yaramayacağını düşünüyorum. Çünkü araştırmamda buna dayanak bir şey bulamadım. Diyez işareti, MediaWiki yazılımında URL adresinde bir sayfadaki alt bölümlere bağlantı verilmesi amacıyla kullanılır.

Diyez işareti URL'ler de görüldüğü zaman, arama motorları bu karakterin ardından gelen her şeyi yok sayar. Metin içerisinde kullanımında ise yukarıda belirttiğim gibi, sayı listesi olarak göstermekten başka bir işe yaramayacaktır.

Ayrıca belirtmek gerekir ki, php'de diyez işaretinin kullanımı yaygındır. URL ile benzer şekilde, sayfa başında belirtilecek diyez (#) işareti, satırın yok sayılmasını sağlar.

Bu bilgileri neden veriyorum? Çünkü, daha önceki yanıtlarda faydalı olacağı hatta anahtar kelime sayılacağı bazı arkadaşlar tarafından belirtilmiş. Fakat bu yanlış bilgidir. Kolay gelsin.