lostyazilim
tr.link

Görünüm: Mobil mi, Masaüstü mü?

14 Mesajlar 2.728 Okunma
lstbozum
tr.link

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Arkadaşlar merhaba,
Bir türlü karar veremediğim bir şeyi danışmak istiyorum. Fikirlerinizi minik bir sebeple gösterebilirseniz gerçekten çok sevinirim.

İki tane blogspot ve bir tane tumblr hesabım var.
Gelirlerimden biri banner (allmediaads) gösterimi ve diğeri de popmyads (

popup

,

popunder

hangisi oluyorsa artık: ziyaretçi bir şey tıkladığı zaman açılan pencere) reklamları.

Açık söylemek gerekirse, 2-3 ayda 1 kez tanıtım yazısı alıyorum. Ayrıca kaynak gösterirken ya da bir şeyden bahsederken no-follow ile link vermekten de kaçınmıyorum. Artı bir de Bumerang/Yazarkafe üyeliği var.

Hâl böyleyken, yaz sonunda ŞABLON olayına girip MOBİL kısmını kapatmayı tercih ettim. Telefondan girerken, banner görünmüyordu, yanlışım yoksa eğer açılır pencerelerde çıkmıyor. Kabul ediyorum ki MOBİL iken daha hoş görünüyor ve daha kullanışlı. Şimdiyse bu pc ekranındaymış gibi kocaman ve illa ki yakınlaştırmam gerekiyor. Kelliğe ilaçta satmadığım için, açıkçası telefondan giren birisinin uzun uzadıya fazla zaman geçirebileceğini (katlanabileceğini) düşünmüyorum.

Bu kullandığım allmediaads reklamları neredeyse tamamen adsense reklamları. Onu kullananlar bilir, bunda da kod seçerken MOB, MOB+WEB gibi seçenekler var. Ben de MOB+WEB yazanları kullanıyorum; ama yine de herhangi bir şey yok. Yani banner görünmüyor kesinlikle. Artı popmyads'e ait pencerede açılmıyor. Ama MOBİL görünüm yokken, yani masaüstü görünümü varken, hem banner görünüyor, hem de açılır pencere çalışıyor. Sanırım tek katkısı da bu.

Görünüm ve kullanışlılıkta elbette önemli; ama işin içine azıcıkta maddiyatı katarsak öneriniz ne olur acaba? Bıyık mı, sakal mı?..

Şimdiden teşekkürler...

wmaraci
reklam

oorka oorka WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 14.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek serbest
  • Konum Hatay
  • Ad Soyad M** T**
  • Mesajlar 664
  • Beğeniler 36 / 101
  • Ticaret 5, (%100)
Responsive Bir Tema Tercih Edebilirsin
nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)

oorka adlı üyeden alıntı

Responsive Bir Tema Tercih Edebilirsin

Hocam ilk kez duydum. Özellikle en çok kullandığım blogda temamı da değiştirmek istiyordum doğrusu. Yalnız şöyle bir nokta var ki, ben ciddi anlamda kod/html ve benzeri teknik terimler başta olmak üzere tüm o sektöre Fransızım.

Bir kez farklı temalar denemiştim; ama her şey değişti. İçeriklerde bulunan görseller bile farklılaştı. Bir de gereksiz/absürt logolar, reklamlar çıktı. İstemediğim wadgetler belirdi. Onları blogger ile silemedim. Öyle kaldılar. Sonra eski haline getirdim.

İlginiz için çok teşekkür ediyorum. Google'de şimdi aradım. Özellikle wordpress kelimesiyle birlikte geçiyor. Onlar da mı kullanımı daha rahat? Ya da, bu aylık-yıllık para ödenen siteler için mi oluyor? Blogspot ile birlikte aradığımda çıkan ücretsizleri denememi önerir misiniz? (Son soruyla ilgili olarak, blogger'a giriş yapınca wadget bölümünü kullanabilmeme olanak sağlar mı acaba?)

Çok teşekkürler, sağolun...
oorka

kişi bu mesajı beğendi.

Malcolm X Malcolm X Elimden Geliyor Kullanıcı
  • Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 102 / 152
  • Ticaret 0, (%0)
Responsive tasarım, web sitesinin mobil ve tablet cihazlardan girildiğinde site içindeki resim, yazı gibi elementlerin ekran genişliğine göre yeniden şekillenip ekrana tam oturması ile oluşur. Genellikle desktop, tablet ve mobil versiyon olarak 3 kademeli şekilde tasarlanır. Bu yüzden son zamanlarda çokça tercih edilmektedir.
nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

Elimden Geliyor
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)

Malcolm X adlı üyeden alıntı

Responsive tasarım, web sitesinin mobil ve tablet cihazlardan girildiğinde site içindeki resim, yazı gibi elementlerin ekran genişliğine göre yeniden şekillenip ekrana tam oturması ile oluşur. Genellikle desktop, tablet ve mobil versiyon olarak 3 kademeli şekilde tasarlanır. Bu yüzden son zamanlarda çokça tercih edilmektedir.

Teşekkürler... :) Evet, öyleymiş, şimdi o kelimeyle Google'da aramalar yapıyorum. Gerçekten de çok güzel bir şey. Duymamıştım ama. Bir sitede gördüysem bile anlamamışım demek.

Blogger'a bu ücretsiz olanlardan eklersem, Tasarım->Yerleşim deyip orada oynama yapabilir miyim sizce? Önceki mesajda dediğim gibi, daha evvel içime sinen bir şey yapmıştım, tabi gene eski usül, bu widget olayını düzenleyip kaldıramayınca eskisine döndürmüştüm.

• Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 102 / 152
  • Ticaret 0, (%0)
Blogger bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım, ama responsive temalar esnek temalardır bildiğim kadarıyla. Burada blogger bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.
nettebugun

kişi bu mesajı beğendi.

Elimden Geliyor

• Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)

Malcolm X adlı üyeden alıntı

Blogger bilgim olmadığı için yardımcı olamayacağım, ama responsive temalar esnek temalardır bildiğim kadarıyla. Burada blogger bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olacaklardır.

Olsun, yine de çok teşekkür ederim.
Acaba dizüstü bilgisayarımı alıp nereye gidersem bu işi bana yaparlar? Hani şifre olayı falan vermek istemem; ama gidersem bu işi yapan birileri var mıdır? Bu işi meslek edinen ve yarım saat, olmadı bir saat ofiste bunu halledip yapabilecek? Kim veya ne olarak aramalıyım acaba?

• Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 102 / 152
  • Ticaret 0, (%0)
öyle yapmanıza gerek yok, nette araştırın. responsive temaların tanıtım pdfleri veya videoları oluyor, oralardan öğrenebilirsiniz. Gidecek de yer bilmiyorum, araştırarak öğrenmeniz tavsiyesini vereceğim. Hatta buradaki arkadaşlar da yardımcı olacaktır. Birkaç gün sabrediniz, gecenin bu saatinde pek kimse olmaz :) beğendiğiniz bir temayı seçin ve düzenlemek istediğiniz kısımlar için bir başlık açıp yardım bekleyin, gelecektir ;)

Elimden Geliyor

• Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Dilerim hevesim kursağımda kalmaz. 4 yıldır aynı temaya bakmaktan gınna geldi, ama yine de vesvese var biraz.
İlginiz ve yanıtlarınız için teşekkür ederim... :)

• Üyelik 17.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad H** A**
  • Mesajlar 456
  • Beğeniler 102 / 152
  • Ticaret 0, (%0)

nettebugun adlı üyeden alıntı

Dilerim hevesim kursağımda kalmaz. 4 yıldır aynı temaya bakmaktan gınna geldi, ama yine de vesvese var biraz.
İlginiz ve yanıtlarınız için teşekkür ederim... :)

rica ederim. responsive tema çok önemlidir. sitelerime gelen hitlerin yarısı mobil ve tabletten geliyor. Ve gelecekte de bu oran artacaktır. O yüzden siz de geç kalmadan responsive e geçmeniz hayırlı olacaktır.
Ayrıca burada soru sormaktan çekinmeyin, sorunuzu ayrıntısıyla tam sorun kafi gelecektir. Buradaki arkadaşlar cevaplarlar

Elimden Geliyor
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al