Soru: Hosting şirketi açmak için neler gerekir ?

- Hosting şirketleri sadece hosting satmazlar vps - vds - dedicated server - server bulundurma - hat kiralama - domain - sertifikalar vs. bütün bu hizmetlerin 7/24 kesintisiz sağlanması gerekir, bunun için en az 4 çalışana sahip olmalısınız, ayrıca müşterilerin bütün destek taleplerini yalnızca bir kaç saatte çözmeniz lazım unutmayın. (elemanların maaşı yüksek olacak yani)

- Bu hizmetleri tam olarak sağlayıp kar elde etmek için iyi bir yer kiralamanız gerekiyor sunucuların, soğutma sisteminin, yedek güçlerin, jeneratörlerin ve yangın söndürme sisteminin sorunsuz çalışacağı bir yer olmalı ve hepsinin en az bir tane yedeğinin olacağını unutmayın.

Bence bu kadar yeter hosting sektöründen büyük şirketlerin kurucularının bloglarında yazdıkları konuları okudum ve bu bilgileri edindim (fazlası var) araştırdım çünkü bende yapacaktım sonra bunları okuyunca hevesim kaçtı.

Sebebi çok bariz belli arkadaşlar çok para yatırmanız gerekiyor ve eğlenceli bir iş değil, evet para kazanıyorsunuz bütün bunları yapınca ama gecenin üçünde yanan bir sunucu yüzünden başımı ağrıtmak istemiyorum bunun yanında milyonlarca dolar yatırım almış şirketler ile ölesiye rekabet etmek de istemiyorum.

Cep harçlığı çıkarmak için girilecek bir sektör değil 100 kişiye hosting sattıktan sonra o paradan zevk alamayacağınızı rahatlıkla söyleyebilirim çünkü gecenin üçünde o server mutlaka saldırı alacak o gün yemediğiniz küfür kalmayacaktır.

Amacım vazgeçirmek değil ancak durum böyle zaten bundan sonra YS NO almak zorlaşıyor, sebebi de hevesle açılan mantar gibi çoğalan fiyatları dibe çeken rekabet nedir bilmeyen kişiler. (onlar kendilerini biliyor)