lostyazilim
tr.link

İstenmeyen Mesajlara İlk Ceza

5 Mesajlar 987 Okunma
lstbozum
tr.link

EnderGrafik EnderGrafik Profesyonel Grafik İşleri Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1340
  • Beğeniler 618 / 619
  • Ticaret 231, (%100)
"GÜMRÜK ve Ticaret Bakanlığı, binlerce tüketiciyi yakından ilgilendiren izinsiz mesaj gönderimine için ilk cezayı kesti.

Toplu mesajları takibe alan bakanlık, telefon üzerinden gönderilen “Dosya masrafı size geri ödenecektir. Başvuru için son gün hemen arayın” kısa mesajı için Merka Enerji Tasarruf Ürünleri şirketine 25 bin TL ceza kesti; reklamların durdurulmasına da karar verildi.

‘Yeni Tüketici Yasası’na göre onay almadan birden fazla mesaj gönderen firmalara bin liradan 50 bin liraya kadar para cezası veriliyor.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, tüketiciye Facebook, SMS, WhatsApp ve Twitter üzerinden gönderilen izinsiz mesajların takip edildiğini belirterek şirketlere “cezayı keseriz” uyarısında bulunmuştu.

Canikli, “Denetim ekiplerimiz yoğun şekilde çalışıyor. Şirketlerin tüketiciden mutlaka yazılı teyit almaları gerekiyor. Mesajı istemiyorsanız şirkete 50 bin TL’ye kadar ceza yazacağız” demişti."

Kaynak : http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/27652511.asp
Tevfik tezyazimerkezi

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Tevfik Tevfik tevfik.org Kullanıcı
  • Üyelik 09.09.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Satış Pazarlama
  • Konum Kayseri
  • Ad Soyad T** A**
  • Mesajlar 3626
  • Beğeniler 1125 / 1130
  • Ticaret 73, (%100)
Oohh çok güzel olmuş!
Bir de şu tatil mesajları, mağaza mesajları vs. olmasa harika olacak.

Kullandığım hat Avea, Turkcell ve Vodafone bana tarifilerinden yararlanmam için mesaj atıyor. İnanın şu kısa mesajlar yüzünden telefon kullanmamaya karar vereceğim.

kişisel bloğ • tevfik.org

EnderGrafik EnderGrafik Profesyonel Grafik İşleri Kullanıcı
  • Üyelik 14.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad E** A**
  • Mesajlar 1340
  • Beğeniler 618 / 619
  • Ticaret 231, (%100)

tevfikaktunc adlı üyeden alıntı

Oohh çok güzel olmuş!
Bir de şu tatil mesajları, mağaza mesajları vs. olmasa harika olacak.

Kullandığım hat Avea, Turkcell ve Vodafone bana tarifilerinden yararlanmam için mesaj atıyor. İnanın şu kısa mesajlar yüzünden telefon kullanmamaya karar vereceğim.

Databaselerden kurtulmamız için iyi bir başlangıç oldu...

yakupqqq yakupqqq Kimlik Onayı Bekliyor Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek üniversite öğrencisi
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** K**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 33 / 285
  • Ticaret 11, (%100)
30 martta kadar bana gına gelmişti. sevmediğim bir siyasi parti ilçe teşkilatı telefonumu bulmuş ve beni resmen taciz etmişti. günde ortalama 3 mesaj geliyordu. dayanamadım o siyasi parti ilçe teşkilatını aradım dedim, yok biz bilmiyoz, il teşkilatını ara,orası genel merkeze yönlendirdi orasıda tekrar ilçe teşkilatına bende o adayın facebook sayfasında gelen mesajları paylaştım ama sayfa yöneticisi sildi, onlar sildi ben paylaştım. bu kanunu bilsem direkt mahkemeye giderdim. forumda siyasi parti tartışması yasak olduğu için parti adı yazmadım. merak edenler özel mesaj atsın.

wmaraci
wmaraci

HknCOLAK HknCOLAK www.hakancolak.com Kullanıcı
  • Üyelik 05.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Muhasebe, Blogger
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad H** Ç**
  • Mesajlar 874
  • Beğeniler 84 / 394
  • Ticaret 0, (%0)
Buna benzer bir konuya yine yazmıştım. Bu uygulama güzel oldu fakat, hiç alakam olmayan partilerden, parti adamlarından -Parti ve kişi ayırt etmeksizin- gelen "Şuraya davetlisiniz, bugün şurada X konuşma yapacak katılana 50 TL" gibi mesajlara da uygulansa tadından yenmez.

www.hakancolak.com
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al