Google Friend Connect'i piyasadan silmek yerine keşke otomatik sayfalar oluştursalar. Örneğin http://passiflora-rapunzel.blogspot.com/ isimli bloğun 10371 adet üyesi var.. Google alsa passiflora-rapunzel isimli otomatik sayfa oluştursa ve kutuda normal facebook sayfa kutuları gibi kalsa Sosyali daha hızlı ve etkili biçimde ortaya çıkarır.

friend connect takipçilerinin çoğunun blogger profilleri açık. Anladık gerçek isimle kayıt olunmasını istiyorlar Google+'ya ama bence profilleri en azından takipçiler için otomotik geçilebilir yapabilirler. Sonrada üye istiyorsa kendi doğru bilgilerini girer.

tif demedi demeyin Google+'da Google mezarlığına gömülen bir proje olacak. Google kontrolsüz büyüme yerine keşke alanına yönelse (zaten büyümesi durdu -alt satırlar-). Arama Motoruysa arama motoru kalmalı. Olmayınca olmaz bu işler böyle. Arama Motoru Google!, Reklam Servisi Google!, Dünyanın en büyük video sitesi Google(y.t.)!, Blog Servisi Google!, Mobil İşletim Sistemi Google! vs. vs. vs. falanda filan..

Ama şuradan görebildiğim en güzel şey şu; Ne kadar bol parası olsada, har vurup harman savursada internetin her alanına hakimi olamıyor. Ortalama 11 yıldır bu alandayım. Artık google'ın sarı-kırmızı-mavi itici pastel renklerini, ismini vs. görmektende sıkıldım. Google arama motoru olarak çok iyi (Kendi çıkarları için yaptıklarını saymazsak-realtime-gibi). Uzun yıllarca üstünlüğünüde koruyacak ama yapmasın böyle şeyler! AntiGoogle'cıları ortaya çıkartmaktan vazgeçse ne güzel olurrr...