ultrahako adlı üyeden alıntı

Bencede uçmuşsunuz :D Google kimsenin hangi siteye girdiğini falan öğrenemez.Yasaları olan bir dünyada yaşıyoruz :D Ancak Google'a yazıp girerseniz Google ne yazıp hangi siteye girdiğinizi kaydeder o da arama sonuçlarının daha iyi olması içindir.


Öncelikle yorumun içi teşekkür ederim, yanlız yaptığın yorumda kafa takılan bazı soru işaretleri var; neden kimin hangi siteye girdiğini öğrenemesin? Yazıda da belirttiğim gibi adsense, google public dns, google toolbar, google analytics gibi servislerinden gelen verileri filtreleyerek çok da güzel öğrenir.

Doğrudur yasaları olan bir dünyada yaşıyorsun o yüzden bu tür firmaların kişisel gizlilik ilkelerine aykırı davrandığı hakkında açılan pek çok dava bulunuyor, aşağıdaki linklerde verilen yüzeysel bilgiler bile durumun anlaşılmasına yetiyor.

http://shiftdelete.net/googlea-50-milyon-dolarlik-dava-29001.html
http://www.teknoblog.com/internet/googlea-gizlilik-ihlalleri-nedeniyle-yeni-bir-dava-daha.html
http://forum.donanimhaber.com/m_52283413/tm.htm
http://www.chip.com.tr/konu/MS-a-130-euro-tazminat-davasi-aciliyor_4478.html

Linklerde de görüldüğü üzere elindeki verileri "sadece arama sonuçlarını iyileştirmek için" kullanmıyor :)

NymO adlı üyeden alıntı

google chrome kullanıyorsada googleye yazıp girmeden direk yazıp girsede google bilir. Çünkü bildiğim kadarıyla ie ve chrome bilgileri kendi firmalarına raporluyor, fakat firefox raporlamıyor bunun sebebi chrome google ye yardım ie bing e yardım ama firefox kime yardım edecek ?


Firefox bildirmese bile girdiğin sitedeki adsense reklamları Google'ın sunucusundan çekiliyor. Google kendi sunucusuna istek gönderen kullanıcın yönlendiren site(referrer), ip adresi gibi pek çok bilgisine ulaşabilir.

Ayrıca Google, Mozilla firmasına çok büyük maddi yardımlar yapıyor ( http://www.pclabs.com.tr/2011/12/06/googlein-mozilla-ile-anlasma-tazelememesi-firefoxun-gelecegine-etki-edebilir/ ).

Yorumun için teşekkürler...