wmaraci reklam
tr.link

Paraya ihtiyacınız yokmuş gibi çalışın...

6 Mesajlar 1.112 Okunma
acebozum
tr.link

KTB KTB xxxx Kullanıcı
  • Üyelik 25.11.2012
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad Ö** K**
  • Mesajlar 1233
  • Beğeniler 133 / 331
  • Ticaret 249, (%100)

Uzun bir sure güzel hayat başlamak üzere diye düşündüm. Gerçek güzel hayat! Ama hep bir engel daha vardı önde. Öncelikle yapılması gereken bir şey, bitmemiş bir iş, tamamlanması gereken bir hizmet, ödenecek bir borç... Hemen sonra güzel hayat başlayacak. Sonunda uyandım ki, hayat zaten bu engeller.
Bu perspektif mutluluk için bir yol olmadığını, bilakis mutluluğun kendisinin asıl yol olduğunu görmeme yardımcı oldu. Öyleyse yaşanan her anin keyfini çıkarmalı, ve bu anlar, paylaşılacak özel biri ile geçirildiğinde daha da çok keyfi hissedilmeli. Zamanın kimseyi beklemediğini unutmamak lazım. Öyleyse; okulun bitmesini, okula gitmeyi, on kilo vermeyi, 6 kilo almayı, çocuk sahibi olmayı, çocukların büyüyüp evden ayrılmalarını, işe başlamayı, emekli olmayı, evlenmeyi, boşanmayı, Cuma akşamını, Cumartesi sabahını, yeni araba-ev almayı, yeni araba ve evin borcunun bitmesini, baharı, yazı, sonbaharı, kışı, ayın birini, onbeşini, şarkınızın radyoda çıkmasını, ölmeyi, yeniden doğmayı beklemeyin daha fazla mutlu olmak için. Mutluluk bir hedef değil yoldur.

Paraya ihtiyacınız yokmuş gibi çalışın, Hiç incitilmemiş gibi sevin, Kimse seyretmiyormuş gibi dans edin..

Mutluluk hakkında twitter'da neler twitlendi? #mutlulukbazen

Kaynak: Anonim

googleasistan
reklam

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Yabancı olarak dinlemiştim, Türkçeleştirme yapmış ilgili bir arkadaş tavsiye video.

Para olmasaydı

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Türkiye'de bundan 15 yıl önce para sorun olmasaydı, nasıl yaşamak isterdin sorusuna verilecek pek çok cevabım vardı. Ancak günümüzde özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan veya gelişmiş ülkelerde, aileniz ile yaşadığınız tarzı sürdürme zorunluluğunuz; sizi sisteme bağlı kalmaya mecbur bırakıyor.

Günümüzde emin olun, yakın zamanda ABD'nin kopyası olma yolunda ilerleyen Türkiye'de para sorun olmasaydı, nasıl yaşamak isterdin sorusunun cevabı yok. Kimsenin bulamayacağına eminim. Dağın başında bile yaşamaya çalışsanız, önünüze binbir türlü engel çıkacaktır ve yaşayamazsınız. Bu pek çok dünya ülkesi için de geçerli. Artık Sibirya ve Kanada'nın bazı insan yaşamayan yerleri ile kutuplara gitmediğiniz müddetçe hiçbir sistem sizi öyle başıboş bırakmaz.

Peki soruyorum, Allah bu dünyayı bizim için yaratmadı mı? Neden, insanlar kendileri için yaratılmış bu dünyada insanlara sınırlar koymakta, onları din, milliyet vb. sistemler içerisine sokarak ayırmaya çalışmaktalar? İzmir'e izinlerde gittiğimde, oradaki insanların amansız bir şekilde, boş iş bile olsa sürekli olarak dur durak bilmeden koşturmalarını bir gün izleyebiliyorum. Ertesi gün, bende hiç istemesem bile, o koşturanların arasına dâhil oluyorum.

Yani kıssadan hisse, devlet dediğimiz olgu, inanç sistemi, para sistemlerinin tamamı kapitalizmin ürettiği bir şeydir. Ne kadar düşünürsek, düşünelim; dünya üzerinde bunları yaşamaya mecburuz ve hiçbir düşünür veya yazar bu sistemi yıkamaz. Bu nedenle eskiden yararlı bulduğum bu düşünürleri artık dinlemiyorum.
cnylmz

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

Türkiye'de bundan 15 yıl önce para sorun olmasaydı, nasıl yaşamak isterdin sorusuna verilecek pek çok cevabım vardı. Ancak günümüzde özellikle Türkiye gibi gelişmekte olan veya gelişmiş ülkelerde, aileniz ile yaşadığınız tarzı sürdürme zorunluluğunuz; sizi sisteme bağlı kalmaya mecbur bırakıyor.

Günümüzde emin olun, yakın zamanda ABD'nin kopyası olma yolunda ilerleyen Türkiye'de para sorun olmasaydı, nasıl yaşamak isterdin sorusunun cevabı yok. Kimsenin bulamayacağına eminim. Dağın başında bile yaşamaya çalışsanız, önünüze binbir türlü engel çıkacaktır ve yaşayamazsınız. Bu pek çok dünya ülkesi için de geçerli. Artık Sibirya ve Kanada'nın bazı insan yaşamayan yerleri ile kutuplara gitmediğiniz müddetçe hiçbir sistem sizi öyle başıboş bırakmaz.

Peki soruyorum, Allah bu dünyayı bizim için yaratmadı mı? Neden, insanlar kendileri için yaratılmış bu dünyada insanlara sınırlar koymakta, onları din, milliyet vb. sistemler içerisine sokarak ayırmaya çalışmaktalar? İzmir'e izinlerde gittiğimde, oradaki insanların amansız bir şekilde, boş iş bile olsa sürekli olarak dur durak bilmeden koşturmalarını bir gün izleyebiliyorum. Ertesi gün, bende hiç istemesem bile, o koşturanların arasına dâhil oluyorum.

Yani kıssadan hisse, devlet dediğimiz olgu, inanç sistemi, para sistemlerinin tamamı kapitalizmin ürettiği bir şeydir. Ne kadar düşünürsek, düşünelim; dünya üzerinde bunları yaşamaya mecburuz ve hiçbir düşünür veya yazar bu sistemi yıkamaz. Bu nedenle eskiden yararlı bulduğum bu düşünürleri artık dinlemiyorum.

Yazdıklarınızın birçoğuna katılıyorum hocam. Yalnız şurayı anlamadım; inanç sistemi kapitalizmin ürettiği bir şeydir derken ne demek istediniz. Bunu açıklarsanız yazdıklarınızın tamamına katılabilirim. :)

wmaraci
wmaraci

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)

isousluer adlı üyeden alıntı

Yazdıklarınızın birçoğuna katılıyorum hocam. Yalnız şurayı anlamadım; inanç sistemi kapitalizmin ürettiği bir şeydir derken ne demek istediniz. Bunu açıklarsanız yazdıklarınızın tamamına katılabilirim. :)

Şöyle anlatmaya çalışayım; Dinimiz İslam, bizlere kıyamet alametlerini anlatıyor. Yani olması gereken ve olacak düzen bu. Bu nedenle, biz ne yaparsak, yapalım maalesef bunun önüne geçemeyeceğiz. Mesela burada da belirtilen hadiste;

"Kıyamet Allah Allah diyen bir kimsenin üzerine kopmayacaktır." (Müslim)

deniliyor. Bu nedenle, durum böyle iken; bir miktarda da para kazanmak ve tanınmak hevesinde olan, Ahmet Şerif İzgören veya Alan Watts gibi kişilerin sözlerini eskiden kâle alır iken, artık almadığımı belirtmek istedim.

Durgun sular derin akar.

isousluer isousluer Usluer Kullanıcı
  • Üyelik 05.04.2011
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Yazılım Geliştirici
  • Konum Konya
  • Ad Soyad İ** U**
  • Mesajlar 4900
  • Beğeniler 1419 / 2962
  • Ticaret 45, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

Şöyle anlatmaya çalışayım; Dinimiz İslam, bizlere kıyamet alametlerini anlatıyor. Yani olması gereken ve olacak düzen bu. Bu nedenle, biz ne yaparsak, yapalım maalesef bunun önüne geçemeyeceğiz. Mesela burada da belirtilen hadiste;

"Kıyamet Allah Allah diyen bir kimsenin üzerine kopmayacaktır." (Müslim)

deniliyor. Bu nedenle, durum böyle iken; bir miktarda da para kazanmak ve tanınmak hevesinde olan, Ahmet Şerif İzgören veya Alan Watts gibi kişilerin sözlerini eskiden kâle alır iken, artık almadığımı belirtmek istedim.

Sözlerinizin tamamına katılıyorum hocam. :) Bu arada kişisel gelişim zımbırtılarıyla ilgili Bülent Akyürek'in İçinizdeki Öküze Oha Deyin kitabını da okumanızı tavsiye ederim.
sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al