lostyazilim

Diğer googleden gelenler nasıl geliyor?

7 Mesajlar 1.011 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

main main codertr.com Kullanıcı
  • Üyelik 24.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 987
  • Beğeniler 231 / 233
  • Ticaret 15, (%100)
Merhaba arkadaşlar aşşağıda göreceğiniz gibi yandex metrica webisör den bakıyorum googleden arama ile gelenleri görüyoruz fakat birde googleden organik gelen fakat hangi kelimeyi arayarak girdikleri belli olmayan ziyaretçiler var bunlar nedir?

eskisehirwebtasarim.net
wmaraci
reklam

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Misal şu an Chrome'da Google hesabım açık. Böyleyken Google'da arama yapıp sitenize girersem, o kısımda gösteriliyor. Böylece Google, sizin o nitelikli aramalar üstüne gelişmenizi önlüyor sanırım; ancak Google Webmaster kullanırsanız o kelimeleri bulabilirsiniz. Kısacası, google kullanıcılarının aramaları gösterilmiyor.

Yanlışım veya eksiğim varsa eminim düzeltilecektir; ancak bende merak edip araştırmıştım birkaç ay önce ve böyle bir şey anlamıştım...

Not: Ben Google Analytics'teki arama sonuçlarına istinaden böyle yazdım; ama siz Yandex Metrica'yı sormuşsunuz. Büyük olasılık yazdığım şey komple yanlış, ama belki fikir verebilir...
main

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 24.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 987
  • Beğeniler 231 / 233
  • Ticaret 15, (%100)

nettebugun adlı üyeden alıntı

Misal şu an Chrome'da Google hesabım açık. Böyleyken Google'da arama yapıp sitenize girersem, o kısımda gösteriliyor. Böylece Google, sizin o nitelikli aramalar üstüne gelişmenizi önlüyor sanırım; ancak Google Webmaster kullanırsanız o kelimeleri bulabilirsiniz. Kısacası, google kullanıcılarının aramaları gösterilmiyor.

Yanlışım veya eksiğim varsa eminim düzeltilecektir; ancak bende merak edip araştırmıştım birkaç ay önce ve böyle bir şey anlamıştım...

Not 1: Ben Google Analytics'teki arama sonuçlarına istinaden böyle yazdım; ama siz Yandex Metrica'yı sormuşsunuz. Büyük olasılık yazdığım şey komple yanlış, ama belki fikir verebilir...

Google webmaster araçlarına kayıtlı sitem arama sorguları bölümüne baktığımda bunlar çıkıyor ;

Bunun gibi daha bissürü sayfa yani ben metrica da yanlarında hangi kelimeden geldiklerini görmeyince bot olabileceklerini düşündüm alttaki resimde gördüğümüz üzere bot değiller o zaman :)

eskisehirwebtasarim.net

nettebugun nettebugun Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 13.11.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Doktora öğrencisi.
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad A** O**
  • Mesajlar 798
  • Beğeniler 386 / 218
  • Ticaret 16, (%100)
Büyük olasılık bahsettiğim şeyle ilgili o zaman Metrica'daki durum.
Her ne kadar yakın tarihi göstermiyor olsa da (bilmiyorum herkes için aynı mı, ama bende 28 Kasım ve bugünü göstermiyor: 27 Kasım ve öncesi görülebiliyor) haftalık veya aylık analiz için Google Webmaster daha doğru olabilir öyleyse. Sevindim yararı olduysa, açıkçası neredeyse hiç kullanmıyordum onu... :)
main

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 24.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Eskişehir
  • Ad Soyad İ** K**
  • Mesajlar 987
  • Beğeniler 231 / 233
  • Ticaret 15, (%100)
teşekkür ederim gelen aramalar botmu değilmi diye şüpheleniyordum bot olmadığını öğrendim içim rahat etti :)

eskisehirwebtasarim.net

SPOT Interactive SPOT Interactive Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 21.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Pazarlama, Web Programlama, SEO, E-ticaret
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 33
  • Beğeniler 0 / 5
  • Ticaret 0, (%0)
Google'ı https:// ile kullananların aramalarında kullandıkları kelimeler gözükmez.

kadirizm07 kadirizm07 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek doktor
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad A** D**
  • Mesajlar 5
  • Beğeniler 0 / 1
  • Ticaret 0, (%0)
Google Encrypted Search
den gelenler sanırım aranan kelimeler şifrelendiği için görünmüyor.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al