-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
brkrtp adlı üyeden alıntı
İngilizcem teknik anlamda iyi değildir bunları kurdurtmak istesek tahmini ne kadar ödememizi isterler?
Dostum bunları sunucu üzerine rahatça kurabilirsiniz. Sizde rahatça bunu kurabilirsiniz sıkıntı değil. Ama mesele bu sistemleri yönetmekte hem uygulama tarafında hemde server tarafında. Ben kendi uygulamamda couchbase'i kullanıyorum sunucum üzerinde fakat tek bir node üzerinde çalıştırıyorum sadece uygulama için performans yaratsın yeterli benim için uygulamada öyle kritik bir uygulama değil fakat sosyal paylaşım uygulaması için bir kaç server'a ihtiyacınız var. Farklı sunucular üzerine cache serverları kurup, bir bir node'larının replicalarını(yedeklerini) tutacak şekilde async şekilde yapılandırılmalıdır. Böylede herhangi bir sunucu down olsa yada programatik olarak düşse dahi diğer node'dan cache sistemi çalışmaya devam etmesi demek oluyor. Mantıksal olarak 7/24 up dedikleri olay bu ama realitede öyle değil tecrübe etmiş biri olarak yılda yada 2-3 yılda 1 de olsa tüm sistem 5-10 dk. da olsa göçebildiği anlar olabiliyor :p
Sevgilerle,
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
brkrtp adlı üyeden alıntı
Teknik terimleri bilmesemde söylemek istediklerinizi anladım. Fakat bu sistemlerle kendim baş edebileceğimi düşünmüyorum ve dediğiniz gibide bunların olması şart gibi gözüküyor. Nasıl ve ne kadar öderim tahmini olarak?
O konuda birşey diyemem. Bu anlaşacağının kişinin tecrübesine bağlı olarak değişir. Sonuçta her kişi kendi fiyatını biçer. Bu teknolojilere adam akıllı hakim kişi sayısı Türkiye'de sayılıdır.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)