Belki biraz milliyetçi duygular içinde yazıyor olabilirim ama askerlik tarihimizden beri sosyolojik bir algı oldu milletimiz için. Peygamber ocağı denildi. Çoğu ailede görüldüğü gibi de bir erkeğin tam olgunluğa erişebilmesi için peygamber ocağı dediğimiz askerlik kurumuna gitmesi gerekir. Eski kafalılık mı dersiniz ne derseniz diyin ben bu düşüncelere yüzde yüzümle katılıyorum.
Askere giden abilerimiz bilirler ve anlatırlarki "askeriye mantığın bittiği yerdir" & "askerlik izmarit toplamaktır".
-Eeee abi pişmanmısın, keşke gitmeseydim diyormusun?
+Hayır kardesim her erkeğin görmesi yaşaması gereken bir şey.
Gerçek budurki (istisnalar dısında) askerliğini yaptıktan sonra gördüğünüz o adam kesinlikle olgunlaşmıştır.
Bu düşünceleri kişisel gelişim için söyledim. Birde bunun devlet ayağı var.
Bence askerlik vatan sevdasıyla yapılacak bir görevdir. Avrupadaki gibi askerliğin meslek haline gelmesini isteyenlerde var. Ki bu devlet kurulurken ne Atatürk ne de vatandaş askerliği meslek olarak (para olarak) görmedi. Ruh vardı vatan sevdası vardı. Bugün askerlik mesleğe dönüştürüldüğünde profesyonellik belki artacaktır. Bence başarı da düşecektir.
Başka bir taraftan bakıncada askere gitmek istemeyen fakat o parayı verebilecek durumda olmayan vatandaş ne yapacak. Devlet bir askere 12 aylık süreçte yaklasık 30 bin lira para harcıyor. Üstünden bu yükü atmak istiyor fakat fakir vatandaş için adil davranmadıktan sonra ne yararı var kanunun.
Yazdıklarım tamamen kendi fikirlerimdir; katılmayanlar olabilir.