PHPacemisi adlı üyeden alıntı

Çok duygusal girmişsin hocam olaya. Bedelliye karşıyım ama bunun yerine maaşlı askerlik getirilmesi taraftarıyım. Ben acemiliğimi yaptım - 3 şarjör biksi, 1 şarjör mg16 ile- sonra beni diktiler doğuda nöbet kulübesine. 4 şarjör mermi atımı ve bir ton teorik bilgiyle kaçakçıların cirit attığı bir vadide nöbet bekledik. Adamlar 500 metreden nokta atışı yaparken bizim deneyimimiz sadece birkaç şarjör atıştı. Yani kendini feda etmek gibi birşey yapıyorsun orada. Ya maaşlı sistemle askerlerimiz profesyonel olarak yetiştirilmeli yada sıcak çatışmaların olduğu bölgelere sadece özel eğitimden geçmiş kişiler gönderilmeli. Doğru dürüst silah kullanmasını bilmeyenler çatışmalarda sürünüyor, diğerleride ya ağaç başında yada bi topun başında yapacak işi olmadığından nöbet bekletiliyor. Tabii eskiden manevi duygularla, iman gücüyle göğüs göğüse çarpışılmış. Şehit olma şerefi için canını vermekten çekinmemiş kimse. Ama şimdi öyle çarpışmalar yaşanmıyor. Askerimize teknik bilgi lazım, uzman silah kullanma becerisi lazım, her türlü techizat hakkında profesyonel bilgi lazım. Yani kısacası biz nöbet beklerken teröristler bizden kat kat daha iyi silah kullanıyordu. Doğanın tüm imkanlarını kullanıyorlardı. Bubi tuzaklarında ustaydılar. Benim gibi 4 şarjör mermi atıp oraya dikilmiş bi asker ne yapabilirki.

size hak veriyorum ama bence hala vatan sevgisiyle yapılması gereken bir iştir. örnek veriyorum çok değil kore harbinde amerikanın timleri paralı askerlerdi. ordaki halk amerikalılara değil türklere kardeş ülke kardeş insan derler. bunun sebeni sizce nedir?

tabi askerliğini yapmamıs biri olarak konusuyorum kolayıma geliyo belkide