Bende biseyler yazayım bu ibineler hakkında asıl işim bir tekstil fabrikasında güvenlikçilik. 19 yaşlarında işçilerden bir kardeşimin elinde, fabrikaya girişte "internetten para kazanmak" gibi bir adı olan kitap görünce ilgimi çekti. Daha sonraları, bu arkadaşın elinde başka bir gün "web sitesi yapmak" gibi yada ona benzer isimde bir kitap daha görünce dayanamadım sordum. İlgi alanlarımız aynıydı sonuçta, sohbet etmek istedim. Elindeki kitabı sorunca "abi sen anlamazsın boşver" dedi. Olum seviyorum böyle şeyleri ne iş webmasterlığa mı özeniyosun falan diye sorunca, gözlerinde bir ışık gördüm, bayada inanmış, abi çok para kazanacam yakında yokum buralarda gibisinden konuştu durdu. Nasıl olacak bu iş dediğimde, ben anlamaz mışım, zaten o da tam izah edemezmiş ama çok eminmiş. Neyse çocuğu faceden takibe aldım bu "mega holding" midir nedir, onunla ilgili yazılar paylaşıp duruyodu, hatta o meretin müdavimlerinden takım elbiseli arkadaşlar pastanelerde falab görüsmeler. Bu iş dışarıdan bakınca baya bir cazip geliyor. Esrarlı ve gizemli tutmaları yok mu belkide ona tav oluyor insanlar. Takibe devam ettim. O da fabrikaya her girişinde güvenlik kulubesine gelip, sen ne kadar kazanıyosun kendi sitenden dedi, ben aylık 20-30 bazen 5 tl falan deyince alaycı bir sekilde guldu adam bana. Zoruma gitmedi değil :) neyse o arkadaş bir aya çok zengin biri ve bmw marka arabayla gelecekti fabrikaya çalısmaya değil ama, dalga geçiyorum diye beni ziyarete "hani inanmıyodun ya" diyebilmek için. Aradan 7 ay geçti
Sonuç: hala asgari ücrete son ütücü...
Ek Olarak: Telden yazdim yanlisim olabilir kusura bakmayin