eppursimuove adlı üyeden alıntı

Komutu kendi bilgilerimle uyarlayıp uyguladım şimdi. Ancak bir çıktı vermedi. Denemek için FTP ile kodu uyguladığım FTP klasörüne denemek için wp-admin klasörünü üzerine tekrar yazdım. Şu an aktarım devam ediyor ve herhangi bir sorun yok gibi görünüyor. Sanırım düzeldi. Bu komutu tüm FTP hesaplarım için tek tek uygulamalı mıyım? Yoksa genel bir komut ile çözebilir miyiz?

Zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

**

Ek bir sorum daha var. Ben Cpanel kullandığım VPS'imden sitelerimi buraya taşıyorum. Şu ana kadar taşıdığım siteler ufak çaplı sitelerdi. Bu siteleri performansı denemek ve asıl benim için önemli olan siteyi taşımadan önce tecrübe edinmek için ilk başta taşıdım.

Taşıyacağım asıl sitede 5 farklı alan adı altında wordpress, mediawiki ve mybb kurulu. Cpanel tarafından oluşturulan yedek dosyası 2GB'dan fazla bir boyutta. Bahsettiğim Mediawiki scriptinin veritabanı 1.6GB boyutunda. Bu siteyi taşırken Webuzo'nun beta aşamasında olan Cpanel migration özelliğini mi kullanmamı önerirsiniz yoksa manuel olarak FTP'ye dosyaları atarak mı?

Teşekkürler tekrar.


Bilginiz ne düzeyde bilmiyorum, fakat böyle büyük veritabanını yüklemek için en sağlam yol yine ssh olacaktır. Bunu deneme yanılma yoluyla kendiniz bulmalısınız yani hangi yolla başarılı olursanız onu denemelisiniz. Bu arada nginx ile kullanacağınız her script özel ayarlar gerektirir. Bunu önceden bilmeniz gerekmekte yani wordpress için ayrı server conf dosyalarında ayrı ayarlar, mediawiki için ayrı ayarlar, mybb için ayrı ayarlar gerektirir. Sunucu işlerine aşina değilseniz ve alt yapınız yoksa çok zorlanırsınız.

İlk sorunuza cevap vereyim. Verdiğim komutu direk anadizin için uygularsanız alt dizindeki siteleride kapsayacaktır.

chown -R istanbul:root /home/istanbul/public_html/

gibi.