-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
U** A**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Arkadaşlar, sipariş açma inputuna tarikten otomatik olarak ay ve yılı 1214 olarak getiriyorum. Bir sonraki ay 0115 diye kendisi olacak bunda bir problem yok. lakin ben sonuna 01151, 01152, 01153.... diye sipariş girildikçe artan sayılar girmek istiyorum. Fikir alışverişi yapmak istediğim olay da tam burada başlıyor. Bu siparişleri birbirinden habersiz 3 kullanıcı girecek. Aynı anda girilecek siparişler benim için sorun yaratacak. son kayıt 01153 ise siparişi açacak kişinin sipariş no inputuna 01154 diye gelecek fakat o kişi kayıt etmeden bir başka kullanıcı sipariş açmak isterse ona da 01154 diye gelecek. Bu sırada diğeri kayıt ettiği vakit aynı sipariş numarasıyla diğer kullanıcı kayıt etmeye çalışmış olacak. Bu sorunun önüne nasıl geçebilirim ? Daha farklı bir mantık mı izlemem gerekiyor? Yardımcı olursanız sevinirim
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Seo & WebMaster
-
-
Ad Soyad
E** Ü**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
hocam php bilgim pek yok ama (define) sabit değişken diye bir olay var o şekilde çözümlenebilirmi aceba ?
ek olarak:çözerseniz yazarsanız bende merak ettim..
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Php Developer
-
-
Ad Soyad
K** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Numaralar onbellekte aynı olur, ama kayıt esnasında o sayının varlığını sorgulayıp eğer varsa bir artırabilirsiniz, yani siparişi onayla dediğinde o sayının varlığını mysql de sorgulatarak sorunu çözersiniz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Web Yazılım, Grafik Tasarım
-
-
Ad Soyad
İ** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
mysql ile çalışıyorsan "benzersiz kimlik" özelliği vardır. sorguyu kaydettikten sonra numarayı alabilirsin. eğer el ile gireceksen "jquery" ile yapabilirsin. yani jquery her saniye sorgu yollar eğer yeni eklenirse otomatik "numaray değiştirir". onun haricinde bahsettiğin durumun alternatifi yok. şema halinde çizersen daha iyi anlayabiliriz.