lostyazilim
tr.link

Rakiplerinizi umursamayın, en iyisi sizsiniz!

16 Mesajlar 3.274 Okunma
lstbozum
tr.link

Teknobeyin Teknobeyin Teknobeyin.com Kullanıcı
  • Üyelik 29.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Entrepreneur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** G**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 0 / 41
  • Ticaret 1, (%100)
Herkese Merhaba,

WM Aracı'nı uzun süredir inceliyorum. Ve süreç içerisinde, site işlerine hevesli ve site işleri için ter döken kişilere rastladım. Dolayısı ile ben de bir zamanlar site işlerine çok hevesli olduğum için, şimdilerde hevesli kişileri görmek bana kendimi hatırlatıyor. Her ne kadar vaktim olmadığı için pek konu açamasam da, boş bir vakit yakalamış iken, WM Aracı'ndaki genç girişimciler / girişimci olmak isteyenler veyahut site / blog işleri ile ilgilenen arkadaşlar için bir şeyler karalamak istiyorum. Umarım faydası dokunur.

En iyisi sizsiniz, rakiplerinizi geride bırakmak çocuk oyuncağı:
"Neresi çocuk oyuncağı? Adamların onlarca sunucusu ve ekibi var." diyebilirsiniz. Ve bu doğrudur. Lâkin bu durum sizi projenizden vazgeçirmemelidir. Sizin de fikriniz, kendinize olan güveniniz var. Bu yetmez mi? Çünkü unutmayın, gözünüzde büyüttüğünüz projelerin ilk hâllerine birçok kişi gülerek bakıyor, fakat o projeler acemilik dönemlerinden geçmeseydi şimdi profesyonel olur mu? Hatırlayın en gelişmiş teknoloji sitelerini ve onların ilk hâllerini. Ücretsiz host kullandıklarını, yazım tarzlarını vs. Bu yüzden bu yarışta sadece kendinizin olduğunu varsayın ve hiç kimseyi kendinizden yukarıda görmeyin. Çünkü eşitsiniz. Tek fark karşınızdaki kişi sizden önce koşmaya başlamış, bu normal. Hızlı koşarsanız, yarışı siz kazanabilirsiniz. İmkânsız değil, sadece yorucu.

Benim projem, senin projeni döver:
Bu uzun mesafeli yarışta zaman zaman başarıya ulaştığınız zamanlar olacak. Ve bu başarılarınızın kalıcı olması tamamen siz ile alâkalı. Lâkin kesinlikle bu başarınızı rakiplerinize karşı koz olarak kullanmayın. Ve hiçbir zaman ilk zamanlarda kendinizi geliştirmeye çalıştığınızı, döktüğünüz terleri unutmayın. Rakiplerinize rakip gözü ile bakmayın. Böylelikle internet dünyasında sağlıklı bir çevre de edinmiş olursunuz. Unutmayın; yükselmek egoyu beraberinde getirebilir. Buna kapılır iseniz, en alçakta yer alıyorsunuz demektir. Kendinizi övmeyin, bırakın başkaları sizi övsün. Böylesi daha sağlıklı ve doğru olur. Ve rakiplerinize rakip gözü ile bakmazsanız, rakibinizde olmamış olur değil mi?

"Bu proje kesinlikle tutmaz." sözlerine aldanmayın:
Olması en muhtemelen şey de; projenizin tutmayacağına dair duyacağınız bu tarz cümlelerdir. Projeniz daha yeni ve kimse sitenizi / blogunuzu bilmiyor. Eğer bu şekilde arkadaşlarınızdan veya internetteki kişilerden sözler duyarsanız, kesinlikle aldanmayın. Çünkü bu gibi sözler, sizi projenizden soğutabilir. Belki de ilerde en büyük internet bazlı bir şirketin sahibi olacak iken, bu sözlere aldandığınız için bu durum gerçekleşmeyebilir. Sadece kendinize güvenin, ve projenize odaklanın. Gerisi gelecektir, her emeğin karşılığı elbet yolunu bulur ve sahibine ulaşır vesselam. Buna şüpheniz olmasın.

"Ortak aranıyor. Projeye ortak olmak ister misiniz?" leri bir kenara bırakın:
Kesinlikle ve kesinlikle ilerde markalaştırmayı / şirketleştirmeyi düşündüğünüz bir projeniz varsa, bu projenize internetten ortak aramayın. Çünkü emin olun projeniz geliştikçe tek derdiniz paraymış gibi, ortağınız ile bu yüzden tartışamalar yapabilirsiniz. Size önerim; arkadaşlarınızı veya ailenizden birisini projenize ortak yapın ki tek konu para olmasın. Ve siz bir şey söylediğiniz zaman, karşıdaki kişi sizi bildiği için sözünüzü kabul etsin, zıt bir fikir belirtmesin. Ciddi bir projeniz var ise kesinlikle ve kesinlikle yüz yüze görüşebileceğiniz, tanıdığınız kişiler ile ortak olun. Ve ortaklık sayısı 2'yi geçmesin. Lâkin ekip kurarsanız, yazar ekibi gibi; o sayıyı siz belirlersiniz. Sözü geçecek kişi sayısı az olsun yeter, daha sonra fikir ayrılıkları çıkmaması adına.

"5 TL'ye sorunsuz, hızlı ve tam destekli 4GB RAM'li sunucu aranıyor." sadece bir hâyaldir:
Şöyle bir şey var; ilerde şirketleşmeyi düşündüğünüz bir projeniz için elinizden geleni yapmalısınız ki ettiğiniz zararları, ilerde kâr'a dönüştürebilesiniz. Yani siz eğer ki 5 TL'ye sunucu veya hosting alarak en büyük projeyi kuracağım derseniz, baştan kaybedersiniz. Bu yüzden kendinize bir miktar belirleyin, bu miktar doğrultusunda kaliteli hosting / sunucu alın. Emekleriniz bir zamandan sonra çok önemli olacak, çünkü sizin projeniz en iyisi olacak. Buna rağmen düşük ücretli hizmetler almak mantıklı değil değil mi? Bu yüzden projenize gerektiğinde zarar etseniz de yatırım yapın. Edilen her zarar, bir gün size başarı olarak geri dönebilir. Unutmayın; birçok büyük proje bir zamanlar zararlar ederek bu günlere geldi. Ya o projelerden birisi de sizin projeniz olacak ise? Bu yüzden projenizi sevin, projenizde ilerde sizin sevinmenizi sağlasın.

Projenizin temelini alan adınız oluşturur:
Evet, benim en çok üzerinde durduğum konu budur. Bir projenin ilk aşaması alan adı ile başlamaktadır. Dolayısı size önerim; alan adınızı uzun yıllara uzatın ve projenizin herkese kalıcı olduğunu / olacağını ispatlayın. Sonuçta sizin projeniz ilerde şirketleşecek, alan adınızın sizin için hiç mi önemi yok? Hem SEO uzmanları faydalı da olduğunu söylüyor, o zaman daha ne duruyorsunuz? Hemen alan adınıza yatırım yapmaya başlayın. Unutmayın; ilerde sitenizin adı söylendiğinde adınızın anılmasını istiyorsanız, alan adınıza verdiğiniz değer çok önemlidir. Ayrıca projenizi zaman içerisinde de markalaştırmayı unutmayın. Bu sizin rakiplerinize karşı olan ciddiyetinizi belirler.

Kendi düşüncelerimi, fikirlerimi harmanlayarak WM Aracı'nda bir makale paylaşmak istedim. Yazdıklarım şuan aklıma gelenler ve tecrübelerimdir. Umarım hevesli site sahipleri daha da heveslenir, ve ilerleyen yılların en iyi sitelerini ortaya çıkartır. Eğer ki bir projeniz yok ise, hemen proje düşünmeye başlayın. Projeniz varsa da o projenizi "nasıl en iyisi yaparım" diye düşünmeye başlayın. Siz en iyisi olacaksınız, bu imkânsız değil. Yüzünüzü yıkayın ve projenize odaklanın. Sizin siteniz en iyisi olacak, zaten bu olması gerekendir. O kadar emek veriyorsunuz, olmama ihtimâli söz konusu bile değil zaten.

Umarım hevesinize heves katabilmişimdir, konuyu okuyarak kendisini yoran herkese şimdiden teşekkürlerimi iletir, saygılarımı sunarım. Yorumlarınızı keyifle okuyacağım.

İyi Çalışmalar

Teknobeyin.com — Teknolojinin Beyni
wmaraci
reklam

Alphabet Alphabet WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 10.02.2011
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek -
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad Ö** Ö**
  • Mesajlar 1432
  • Beğeniler 146 / 287
  • Ticaret 33, (%100)
Güzel yazı.Facebook'da yayınlandı.Başarılar.

• Üyelik 29.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Entrepreneur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** G**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 0 / 41
  • Ticaret 1, (%100)

Ömer Burak adlı üyeden alıntı

Güzel yazı.Facebook'da yayınlandı.Başarılar.

İlginize teşekkür etmeme izin verirseniz sevinirim. Teşekkürler.

İyi Çalışmalar

DemAktas DemAktas DemAktas Kullanıcı
  • Üyelik 02.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Hentbol Hakemi
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 242
  • Beğeniler 17 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
Dediklerin çok mantıklı yani. Herkes böyle düşünmeli. Çoğu arkadaşımız kafasında bir proje tasarlıyor bel ki de bu proje onun en uzman olduğu alanıdır. Fakat araştırma yaparken bu proje üzerinden gelişmiş kişiler gruplar vs. görüyor ve projesinden vazgeçiyor. Aslında vazgeçmemeli. Onları düşünmemeli ve amacına en iyi yolda ilerlemeyi düşünmeli kişiler. Ancak böyle iyi bir yere gelebilir. en önemli nokta ise başkalarının başarılarından korkmamalıyız

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 29.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Entrepreneur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** G**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 0 / 41
  • Ticaret 1, (%100)

DemAktas adlı üyeden alıntı

Dediklerin çok mantıklı yani. Herkes böyle düşünmeli. Çoğu arkadaşımız kafasında bir proje tasarlıyor bel ki de bu proje onun en uzman olduğu alanıdır. Fakat araştırma yaparken bu proje üzerinden gelişmiş kişiler gruplar vs. görüyor ve projesinden vazgeçiyor. Aslında vazgeçmemeli. Onları düşünmemeli ve amacına en iyi yolda ilerlemeyi düşünmeli kişiler. Ancak böyle iyi bir yere gelebilir. en önemli nokta ise başkalarının başarılarından korkmamalıyız

Bu kısım gerçekten çok doğru. Ve haklısınız. Birçok kişi rakiplerinden korktuğu için projelerini sonlandırıyor. Böyle olmamalı. En iyisi başkaları değil, herkes en iyisi olabilir. En iyisi geliri en çok olan değil, geliri az olan da en iyisi olabilir. Yeterli olan tek şey güven ve hevestir. İnsanın kendisine olan güveni olduktan sonra başarı illa ki gelecektir diye düşünüyorum.

DemAktas DemAktas DemAktas Kullanıcı
  • Üyelik 02.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Hentbol Hakemi
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 242
  • Beğeniler 17 / 25
  • Ticaret 0, (%0)
Tabi ki böyle olmalı. Ben kaç aydır kafamda düşünmüş olduğuım bir proje var. Hiç araştırmadım varmı böyle birşey ortada diye. Ben sadece kafamda olanı yazıp çizmeye çalışıyorum. Bu projemi de inşallah ilk olarak wmaraci.com da yayınlayacağım. Bir çok kullanıcıya da büyük destek olacağını düşünüyorum. Şimdi ben şöyle dersem olur mu sence ? Bu yazılardan internette bir sürü var neden bende yazayım ki! Böyle olmamalı yani hiç birşey. Ben yazacağım güzel bir döküman oluşturacağım. Buda kendi yorumumla kendi bilgimle. Bence bundan güzeli olamaz şahısa göre

• Üyelik 29.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Entrepreneur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** G**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 0 / 41
  • Ticaret 1, (%100)

DemAktas adlı üyeden alıntı

Tabi ki böyle olmalı. Ben kaç aydır kafamda düşünmüş olduğuım bir proje var. Hiç araştırmadım varmı böyle birşey ortada diye. Ben sadece kafamda olanı yazıp çizmeye çalışıyorum. Bu projemi de inşallah ilk olarak wmaraci.com da yayınlayacağım. Bir çok kullanıcıya da büyük destek olacağını düşünüyorum. Şimdi ben şöyle dersem olur mu sence ? Bu yazılardan internette bir sürü var neden bende yazayım ki! Böyle olmamalı yani hiç birşey. Ben yazacağım güzel bir döküman oluşturacağım. Buda kendi yorumumla kendi bilgimle. Bence bundan güzeli olamaz şahısa göre

Çabanızı takdir ediyorum. Kendinize güvendiğiniz sürece, sizin projeniz neden tutmasın? Tek yeterli olan şey güven ve çabadır. En gelişmiş sitelerin sahipleri hep çaba ve kendisine olan güven ile bu günlere geliyor. Umarım projenizde başarılı olursunuz, şimdiden başarılar diliyor ve yorumunuz için teşekkür ediyorum.

Atakan Atakan Emekli. Kullanıcı
  • Üyelik 20.05.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum Aydın
  • Ad Soyad A** U**
  • Mesajlar 6139
  • Beğeniler 2442 / 2410
  • Ticaret 12, (%100)
Emeğinize sağlık. Mantıklı, faydalı ve çok güzel bir yazı.
Söylemek istedim; Projeyi düşündüm, ayarladım ve sıra geldi isim (domain) almaya. Sırf domain için 1 hafta gece gündüz, domaini aldıktan sonrada tema için yine 1 hafta düşündüğümü bilirim. Önemli olan "o an oluversin" değil, gerçekten kullanabileceğimiz, güzel ve daha sonra hevesimizin kırılmayacağı bir tema ve isim bulmaktı. Başardığımı düşünüyorum. (inşallah başarmışımdır yani :))

Yazı için tekrar teşekkürler.

• Üyelik 29.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek Entrepreneur
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad D** G**
  • Mesajlar 159
  • Beğeniler 0 / 41
  • Ticaret 1, (%100)

Atakan adlı üyeden alıntı

Emeğinize sağlık. Mantıklı, faydalı ve çok güzel bir yazı.
Söylemek istedim; Projeyi düşündüm, ayarladım ve sıra geldi isim (domain) almaya. Sırf domain için 1 hafta gece gündüz, domaini aldıktan sonrada tema için yine 1 hafta düşündüğümü bilirim. Önemli olan "o an oluversin" değil, gerçekten kullanabileceğimiz, güzel ve daha sonra hevesimizin kırılmayacağı bir tema ve isim bulmaktı. Başardığımı düşünüyorum. (inşallah başarmışımdır yani :))

Yazı için tekrar teşekkürler.

Başardığınızı düşünüyor iseniz, emin olun başarmışsınızdır.

Şimdi bakıyoruz; birçok gelişmiş site ismi anlamsız. Lâkin o sitelerin sahipleri o isimleri öyle bir markalaştırmış ki artık o site isimleri sanki anlamlı gibi geliyor. Önemli olan da bu zaten. Alan adından ziyade, proje içeriği ve bundan sonra da alan adının projeye ayak uydurmasıdır diye düşünüyorum.

ByCookie ByCookie webtikk.com Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 12.06.2011
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek .
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 600
  • Beğeniler 32 / 39
  • Ticaret 0, (%0)
Emeğine sağlık, harika bir yazı olmuş.

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al