2) Normal yazı başlığı ile eklenti yazı başlığı kısımlarına aynı başlığı girmek mi daha faydalı yoksa farklı başlıklar girmek mi? (Etiketleriniz konu başlığı yada içeriği ile aynı olması lazım)
3) Yazının normal giriş cümlelerini eklentinin açıklaması olarak kullanmak mı daha faydalı yoksa iki kısma da farklı şeyler yazmak mı? (Yazınızın açıklayıcı olarak yazıp içerisinde konu ile alakalı anahtar kelimeler kullanmanız lazım)
3) Yazının normal giriş cümlelerini eklentinin açıklaması olarak kullanmak mı daha faydalı yoksa iki kısma da farklı şeyler yazmak mı? (Yazınızın açıklayıcı olarak yazıp içerisinde konu ile alakalı anahtar kelimeler kullanmanız lazım)
1) Gerek Yoast'ta gerek All in One Seo Pack'de ve diğerlerinde kendilerine ait Başlık, Tanım, Etiket giriş kısımları var. Yazılarımı kontrol ettiğimde Google'da hep bu eklentilere girmiş olduğum kısımların çıktığını arama sonuçlarında buna göre yer aldığımı gördüm. Peki o zaman bizim normal yazımıza girdiğimiz başlığın ve giriş cümlesinin hiç bir anlamı yok mu? Google tamamen bu eklentilerin özel alanlarına girdiğimiz bilgilere göre mi ayırt ediyor?
Hocam orda zaten Googleye göstermesi gereken talimatı sen veriyorsun
Hocam orda zaten Googleye göstermesi gereken talimatı sen veriyorsun
Hocam her ikinize de öncelikle vakit ayırıp cevap yazdığınız için teşekkür ederim ancak biraz daha açıklayıcı olarak cevaplayabilir misiniz. Yani hocam akıllarda soru işareti bırakmayacak şekilde cevap verebilirseniz gerçekten sevinirim mesela (benimkiler örnektir inanmayın) :)
1) Google sitenizi tararken ilk cümlelere bakmaz ve tamamen eklenti kısmına ne girdiğiniz önemlidir.
2) Kesinlikle yazı başlığınız ile eklenti kısmı aynı olmalıdır ya da hayır bu ikisini farklı girmeniz daha çok fayda sağlayacaktır
3) Aynı şekilde açıklama kısmına yazınızın içinde bulunmayan bir şey girmelisiniz ya da hayır yazınızın giriş cümlelerini burada kullanmanız daha faydalı olacaktır gibi gibi :)
Bir kere nasıl başlarsa öyle gider diye düşünüyorum o yüzden henüz sitem daha yeni kurulmuşken doğru bir istikamette gitmek istiyorum o yüzden çabam. Yardımlarınız için teşekkür ederim.