Hocam öncelikle sizinde söylediğiniz gibi sade bir sistemi ve tasarımı var. Script konusuna gelirsek tamamiyle kendi kodlamam. Tasarım da aynı şekilde. Yani amaç istatistiksel bilgi sunmak. Görsellik veya dil desteği illa gelecektir / gelişecektir. Ancak dediğim gibi şuan çok çok eksikleri var ve bunları kapatmaya çalışıyorum.

Banner olayına gelirsek, yahu zaten Google Analytics, Yandex Metrica gibi sistemler var. Bunlar banner vs. göstermiyor bildiğiniz üzere. E ben kalkıp adama bir de sitesine banner koymayı zorlarsam kim kullanır ki bu sistemi? Bunun yerine AdSense ile desteklemeyi düşündüm.

Ayrıca baştan şöyle böyle yapıp etmeyi düşünüyorum gibi bir hedefler koyarsam fazla bir sorumluluk yüklemiş olurum sisteme. Yani zamanla ilgiye göre, katkıya göre, tepkilere göre şekilleneceğiz elbet. Başlangıç olarak öyle ahım şahım bir sistemi yok. Bu yüzden kodlar da sade ve tamamiyle açık. Sizin sitenize giren biri gerekli bilgileri bizim sunucuya postluyor ve biz gerekli kontrolleri yapıp ona göre kayda geçiyoruz. Tüm olay bu yani.

Ama dediğim gibi oldu da ilgi gördü veya gerekli geri dönüşleri aldık, tabi ki hedefimiz uzun soluklu olacaktır. Ancak şunun garantisini verebilirim; kod sistemi nasıl başladıysa öyle gider. Yani yarın öbürgün kod ekleme zorunluluğu tutmayız.

Uzun soluklu bir şeyler söylemem gerekirse bu şu aşamada zor. Büyük planlarla başlamak için büyük şeyler yapmak gerekir. Gayet mütavazi bir sistemle bir şeylere başladık. Zaten beta sürümünde. Geri dönüşlere göre bir yol haritası çizeceğiz.

Uğraşıp uzun bir yazı yazmışsınız bunun için ayrıca teşekkür ediyorum. :)