Merhaba arkadaşlar bandwidth sorunları yüzünden web hostingden digitalocean'da 512 mblık sunucuya geçiş yaptım. Fakat ilk başta panel yükleyerek açmıştım sitemi. Cloudflare'da çok fazla 520 hatası alıyordum. Nedenini araştırırken imdadıma Batuhan arkadaşımız yetişti. 512 mb'lık pakette panel kurulumu sunucunun ram'ini resmen sömürüyormuş bu yüzden de siteye sık sık erişim kesiliyordu. Böyle bir sunucu kurmada yeni olduğum için baya zorlandım açıkçası :o
Bende panelsiz olarak wordpress kurmak için yeni droplet açtım. one-click install wordpress ile wordpressi yükledim. Alan adımı yönlendirdim. Php.ini dosyalarımda düzenlemeler yaptım. ftp dosyalarımı ve db'yi kurdum. Bozukluklar vardı olabildiğince düzelttim daha var mı göremiyorum.
Sunucu güvenliği için şuan için sadece cloudflare'a güvenmekteyim. Bunun haricinde yapmam gereken neler vardır?
Sitemin hızı sizde nasıl? w3 total cache kullanıyordum fakat bu değişiklikler sonrası sorun yarattı bende silip wp super cache'yi kurdum. Daha basit ve Türkçe olması işime yaradı zorlanmadım kullanırken.
Şuan için 2 adet sorunum var.
1. Şuanki site ve sunucu güvenliğim ne durumdadır acaba? Yeterli midir neler yapmam gerek?
2. Sitede eksik bozuk bir yer var mı? İşleyişinde bir problem var mıdır?
blog: biyolojiblog.com :rolleyes: