nettebugun adlı üyeden alıntı

Hocam büyük olasılık bir banka vasıtasıyla yapacaksınız, değil mi?

İlk işlemde ayrıca bir kesinti uygulayacaktır eğer ilk kez kalkışıyorsanız. (Alma nedenini tam hatırlayamıyorum; ancak kayıtla ilgili bir şey olabilir.) Zaten daha önce yapmışsınız, o tekrarlanmaz, bir kereye mahsus.

Ayrıca vergi alınmaz:
Temettü için senet alıyorsanız, o kar payı dağıtımıdır. Yani firmanın net karı içinden hisselerinize düşen paydır. (Firma zaten vergisini ödedikten sonra kalan net kazancı dağıttığından, ayrıca vergi ödemezsiniz diye biliyorum.)

Hisse alım satımında kar-zarar durumunuz değişkenlik gösterir. Diyelim zarar ettiniz: Nasıl ki ödeme almayacaksanız, kar ettiğinizde de ödeme yapmazsınız. Sadece komisyon olayı var, o ayrı.

Yine de tam emin olmak için çalıştığınız bankanın müşteri hizmetlerine danışmanızda yarar var.

not: temettü için bulaşmamanızı öneririm. veya çok büyük yatırım yapacak ve birkaç yıl o yatırımı ellemeyecekseniz ve firmanın da geleceğini olumlu görüyorsanız belki...


Hocam peki bu ilk işlemde kesinti olur dediniz ne kadar bir kesinti tahmini ? Evet banka vasıtasıyla hisse senedi alım-satımı yapacağım. Yani kısacası bir kâr elde ettiğimizde herhangi bir vergisi yok öyle mi, kazancımız ne olursa olsun :)