suskun009 adlı üyeden alıntı

Sağol hocam. Takip ettiğim bi şirket var da alım yaparken bi taban ile tavan fiyat arasından seçim yapıyoruz sanırım, sonra satacağımız zaman o an li değerinden mi satılıyor' ve diyelim 1 ay sonra satıcaam seanslık ve günlük seçenekler var nasıl oluyor tam olarak bunlar. Bu arada verdin linki inceledim

Hocam en başta en ucuz şeylere bir bak bence. Kendini denersin, yolunu anlar, öğrenirsin. En ucuzları uzun süredir bakmadım ama 1-2 TL'ye olanlar olabilir. Pazartesi talimat verirsin öğleye kadar, akşamüstü seans kapanırken verdiğin meblağ tutarsa almış olursun.

Diyelim sen 8 TL ilk lotun için gözden çıkardın. Orada da taban ile tavan 7.40 ve 9.00 TL olsun. Eğer çok büyük bir değişiklik olmazsa, o senet günü o iki değer arasında bir miktarla kapatır. Eğer 7.99 TL veya 8.00 TL olursa banka (komisyoncu/aracı) senin yerine alır onu. Diyelim ki yükseldi senedin değeri. 8.01 veya daha yüksek bir tutar olursa almaz. Ayrıca sana, büyük olasılık ne olursa olsun alabilmen için de bir seçenek sunabilir. Senin hesabında 100 TL var ve ilgili bakanlık bir karar aldı ve bu karar yüzünden, oldu ya, olmaz gerçi senedin değeri yükseldi 20 TL oldu. O senedi almış olursun... Miktarı sen belirle. Taban-Tavan fiyatlarına bakıp ortalama bir değer belirle, onu yaz ve o fiyat ya da düşüğü olduğunda alabilesin.

Şimdi sen bunu 8.00 TL'den aldın ve amacın alım-satım yaparak kazanç sağlamak. Birkaç gün beklemeni öneririm, seyri izleyerek öğrenmiş olursun. Perşembe günü satışa çıkartırsın. Her koşulda satmak istersen, 7.50 TL'ye de gidebilir. 4 günlüğüne bağladığın 8 TL, olur sana 7.50 TL. -0.50 zarar durumu. Sen dersin ki ben illa kar edeceğim: O halde 8.01 ve üstündeki değerleri belirleyip ona göre talimat verirsin. O kadar değer kazanırsa satış yapabilirsin. Kazanç durumu.

Ne kadarı gözden çıkartacaksın bilmiyorum; yalnız faizler hazır yüksekken borsa yerine vadeli hesabı düşünmeni şiddetle öneririm... ;)

Özelden hangi şirketi düşündüğünü yazar mısın sakıncası yoksa?..

Ek Olarak: