-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Bilişim Teknolojileri Bölüm Öğ
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar ben tema çizmek istiyorum.
Photoshop CS6 felan kullanmayı biliyorum.
Temayı kolaylıkla çizerim fakat bazı sorularım olacak.
Örneğin ben Blogger için tema çizdim.
Burada anlamadığım kısım temanın kodlanması.
Yani çizdikten sonra Blogger'de kullanmak için ne yapılıyor?
HTML olarak kodlanıyor sanırım , nereden , nasıl kodluyoruz?
Bu entegre , kodlama kısmının mantığı nedir acaba?
Birde ana sayfayı çiziyoruz sanırım ilk önce , peki diğer sayfalar felan nasıl oluyor?
Onlarıda ayrıcamı çiziyoruz? Çiziyorsak anasayfada mesela sağda sidebar olur kategoriler felan onlarıda çizeriz.
Peki örneğin hakkımda , iletişim sayfası felanda çizeceğim , yine sağa siderbar kategoriler felan çizecekmiyim?
Bu sistem nasıl işliyor bana anlatabilecek arkadaşlara teşekkür ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
İletişim sayfasından bahsedeyim, istediğin gibi yapabilirsin. (Bu cevabın diğerlerine de açıklık getirebileceğini düşünüyorum :) )
Felix
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
İ** S**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Zaten sayfanın temelini çizdikten sonra iletişimde sayfasında iken header kalır yani header her türlü üstte olucak yanda sidebar'ın gözükmesi size bağlı bişey.
Tüm sayfaları çizmek zorunda değilsiniz birinin şablonu diğerinin şablonu gibi kullanılabilir.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
ogrenci
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Şablonda 3 veya 4 temel öğe olur.
1- Header yani üst kısım. Bu her sayfada aynıdır. Şablonun belli başlı şeyleri belirtilir.
2- Footer yani alt kısım. Açık kalan kodlar burada kapatılır, sitenin altı tasarlanır.
3- Orta kısımda ise yalnızca yazı alanı bırakılır. Yani her sayfa değişiminde aslında yalnızca orta kısım değişir. Böylece tasarım bir kere çizilmekle her sayfada uygulanır yalnızca sayfanın içeriği değişmiş olur.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
ogrenci
-
-
Ad Soyad
S** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Çizim mantığı hep aynıdır genelde. Yalnızca sisteme göre kodlama değişiktir. Normal html bir şablonu bile wordpress'e uyarlamak çok basit bir işlem. Siz yazmak yerine WordPress'in kodlarını yazıyorsunuz sadece şablona. Bunu ücretli olarak yapanlar var fazla bir maliyeti olmasa gerek. Bir kaç saatte yapılabilecek bir şey.