ismail03 adlı üyeden alıntı

bu android oyun program paylaşan sitelere etkisi ne olur :D ben gibi çok kişi merak ediyodr


Güzel bir soru. Şimdi Android uygulamalarının içeriklerini kontrol edelim.

Android uygulamaları .apk dosyaları üzerinden kodlanıyor. Bakıldığında bu dosyalar Google play üzerinden "ücretli - ücretsiz" olarak dağıtılıyor. Bu programların çoğu yapımcılar tarafından paylaşıma açık olabiliyor ve sitelerinde yada dış sitelerde indirme amaçlı koyulabiliyor.

Diğer taraftan bakıldığında da Google Android uygulamaların sadece Google Play tarafından indirilmesini destekliyor ve diğer sitelere karşı indirme olanağını sağlamıyor, engelliyor. Bu engel ise riskleri göz önünde bulundurarak kullanıcılar tarafından sağlanıyor.

İşin mantığı burasıydı, sorunuza da cevap verelim.

Google Play üzerinden sağlanan legal içeriklere sahip ücretli/ücretsiz oyunlar yayıncı kişi harici tarafından paylaşıma açık bir halde sunulduğunda yani Google Play harici bir sitede APK dosya uzantılarıyla ilgili birlikte sunulduğunda ücretli ve telif haklarına sahip oyun yada uygulamalarda yasa dışı, ücretsiz olarak sunulan oyunlarda ise risk unsuru olabilir.

Ki şundan emin olabilirsiniz. İndirme için Google Play URL'sini verseniz her zaman daha faydalı olacaktır. Bu paylaşım da Google tarafından daha doğru yayıncı olarak işaretlenecektir. :)