simaofcp adlı üyeden alıntı

Merhaba,

Profesyonel makale hizmeti sağlayan bir kullanıcı olarak birkaç konuda sizlere tavsiye sunmak istiyorum.

Abone olduğunuz veya takip ettiğiniz dergilerin makalelerini yayınlamak bir suç teşkil eder mi sorusunun yanıtı kocaman bir, 'EVET'

Bu suça ortak olma amacını taşıyorsanız, makaleleri özünden saptırmadan anlam bütünlüğü kaybolmadan internet ortamına aktarabilirsiniz.

Birebir makalelerin aktarılması durumunda, telif haklarından ciddi sıkıntılar yaşama olasılığınız oldukça yüksek diyebilirim. Sonuçta basılı veya dijital ortam telif hakları için bir şey fark etmiyor.

İlla ki ben makaleleri basılı ortamdan internet ortamına aktaracağım diyorsanız, ben şahsen şöyle bir yol izlerdim:

Makalenin ana konusu değiştirilmeden farklı bakış açıları ve örneklendirmeler ile süsleyerek yayına alırdım. Emeğe saygısızlığı minimuma düşürmek için, makale sonuna kaynakça bölümünde derginin adını kullanırdım. Bu şekilde bir yayında, dergi sizden telif hakkı isteyemez veya şikayet edemez.

Şöyle olur: Dergi editörü veya yazarı içeriği sitenizde gördüğünde, emeklerinin karşılığı olarak sizin ondan etkilendiğinizi ve ilham aldığınızı düşünür. Bu keyif verici bir mutluluk gibi gözükse de dergi yayın politikasının elini kolunu bağlar ve yaptırım uygulayamaz.

Şimdilik bu kadar.

Sevgiyle kalın.

Skype: simaofcpTR


Aman arkadaşım basın kanunu diye birşey var böyle şeylere girmeyin başınızı yakmayın sizin dediğinize istinaden basın kanununu 24.maddesi: Yayımlanmış haber, yazı ve resimleri kaynak göstermeksizin yeniden yayımlayanlar beşmilyar liradan onmilyar liraya kadar ağır para cezasıyla cezalandırılırlar. bunu içerisinden asıl kaynağın tahrip edilip tekrar değiştirilmeside var yani siz bir yazıyı alıp %20 %40 değiştirseniz bile kaynağın anlaşıldığı anda başınız yanar siz yazıyı öyle bir değiştirmeniz lazım ki yazının sahibi gelipte bu yazı benim diye hak edemesin aksi halde başınıza büyük iş açarsınız