isousluer adlı üyeden alıntı

Neden İslam birliği denilince aklınıza ilk Araplar geliyor? Biz Türkler Müslüman değil miyiz? Veya Azerbaycan'daki Müslümanlar veya Bosna Hersek'teki Müslümanlar veya Türkmenistan'daki Müslümanlar Müslüman değiller mi? Ben direk Arapları hedef alarak yazmış olduğunuz cevapları tartışma çıkarmak için yazdığınızı düşünüyorum.

Ayrıca insanlarımız derken kimseye suç atmak için yazmadım. Yanlış anlamışsınız. Ben oradaki insanlarımız kelimesini kimliğinde dini İslam yazıp da her türlü fuhuşu, zinayı, ahlaksızlığı yapanlar için dedim. En basitinden Müslümanım deyip Allah'ın farz kıldığı beş vakit namazını kılmayan insanlarla mı İslam birliğini kuracağız demek istedim. Kusura bakmayın ama durum bu derece vahim olduğu için bunları söylemek zorundayım.

Ve son olarak peygamber efendimiz (sav) in bir hadisini yazarak mesajımı bitireyim. Şu güzel konu içerisinde tartışma konusu olmaması için şahsıma cevap vermezseniz sevinirim.

"Allah indinde en şerefliniz takvâca en ileri olanınızdır. Arabın Arap olmayan (acem) üzerine bir üstünlüğü yoktur. Arap olmayanın da Arap üzerine bir üstünlüğü yoktur. Siyah derili olanın beyaz derili üzerine bir üstünlüğü yoktur, beyazın da siyah derili üzerine bir üstünlüğü yoktur. Üstünlük sadece takvâ iledir."

"İnsanımız" kavramının "biz kötüyüz, onlar iyi" irdelenebilmesine açık olduğundan örnek olarak Araplar ile yaşadığımız yanlışlıkları gösterdim. O tabir ile kullanmadığınızı açıkladığınıza göre herhangi bir sorun ya da uzlaşamadığımız nokta kalmadı. Geri kalan yazdıklarınıza katılıyorum, saygılarımla.