MarkadanAlCom adlı üyeden alıntı

Araplar ile ben büyük sorunlar yaşadığımıza inanmıyorum.
Bana göre senelerden beri Arapları bizden uzak tutmaya çalışan birileri sürekli aynı kavramlar üzerinden uzak tuttular.

Tabi bu arada yanlışta anlaşılmasın, içlerinden çok ama çok kötüler yok değil.
Para içersin de yüzen bir tabakanın etki altında kalma ihtimalinden buda bana göre
Dünyanın en zengin kaynaklarına sahip bir coğrafyada bu zenginliğe sahip olmak isteyenlerin hep gizli planları çerçevesinde sürüp giden bir döngü var.

Fakat halklar arasında bu sürtüşmeden ayrı bir birliktelik vardır.
Senelerden beri bizi ve onları sürekli birbirine karşı kötüleyenler.
İki toplumla alakalı olmayan mesela, çin malının bu sürtüşmeden yararlanarak pazarı ele geçirmesine ses çıkarmadılar. Yada ambargo uygulayanlar en büyük ticaret ilişkisinde olmasını kimse sorgulamadı.

En yakın ve en yakın ilişki kurma ihtimali olan bizleri ise sürekli bir algı ile uzak tuttular.


Burada size katılamayacağım. Araplar ile Gazze Savaşlarında yaşadıklarımız ortada. Eğer orada Araplar bizlere yardım etselerdi, Filistin bugünkü durumunda olmayacaktı.

Diğer arkadaşlarında İslam Birliği ya da Türk Birliği gibi bir oluşumdan bahsettiklerini okudum. Öncelikle Türk Birliği bir hayal bile değildir. Olması muhtemel bir olaydır ama bizlere hiçbir avantaj sağlamaz. Milliyetçilik düşüncelerini bir yana bırakın. Zira Türk toplumları içinde en gelişmiş devlet biz olduğumuza göre destek görmekten çok destek olur nitelikte oluruz öyle bir oluşumda. Bunu da zaten birlik olmadan da yapıyoruz. TİKA'yı araştırabilirsiniz bunun için.

İslam Birliği'ne gelince. O hayalden de öte bir şey. Zira bir halife olmadıkça birliğin sağlanması mümkün olmayacaktır ki bu da siyasi açıdan çok tartışmalı bir durum. Ayrıca İslam coğrafyası çok geniştir. Yalnızca arap yarımadasından ya da bizden oluşmaz. Çok uzak noktalarda İslam Devletleri var. Devletleri bırakın toplumlar var. Bunların ortak bir çıkar merkezinde buluşması olanaksız.

Bence hayal ve isteklerden ziyade, düşünceler dillendirilirken, temellerinde yatan olgulara da bakılmalı.