-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar merhaba
Daha önce benzer bi konu açmıştım fakat şuan çok kararsız kaldım. Bildigim kadarıla linux serverlar micrasoft serverlardan cok daha ucuz kiralamak vb olaylarında. Ben linux server kullansam web api için yani uzaktan database e veri yazıp okumak için geliştirecegim api hakkında birkaç sorum var ?
1) Api için normal internet hosting yeterli olur mu ? yoksa vps falan mı yapmam gerekir? Ciddi bir iş için..
2) linux server bulunan bir sunucuda api için en uygun dil hangisidir güvenlik vb açısından fark oluştururlar mı ?
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim ..
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Engineering Director
-
-
Ad Soyad
T** C**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
en uygun dil bildiğiniz dildir.
ben her dili yazarım diyorsan o zaman api ne iş yapacak sorusuna cevap vermelisin. anlık kaç kullanıcı bu apiyi kullanacak, apiden dönen verinin boyutu ne kadar olabilir vb.
hosting yeterli olur. mikisoft, linux konusuna girmiyorum.
https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Yazılım geliştiricisi
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Eğer PHP ve OOP'ye hakimsen Laravel framework'ünü öneririm.
laravel.gen.tr sitesinde Türkçe döküman ve takıldığın yerde soru sorabileceğin forumlar da var. Eğer birebir yardım almak istersen IRC kanalında aktif olan üyeler de çok paylaşımcılar. Ben API yazacak olsam ve işimin hem güvenli hem temiz hem de rahat ilerlenebilir bir şekilde olmasını istesem Laravel'deki package developing olayıyla ilgilenirdim. Her API versiyonu için ayrı paketler geliştirerek çalışma ortamımı da temiz tutmuş olurdum. Üstelik Laravel ile API yazmak çok basit:
$posts = Post::all();
return Response::json($posts);
Sadece bu kadar kısa bir kodla postlar otomatik olarak JSON formatına sokulup cevap olarak döndürülebiliyor. Umarım bir başlama noktası gösterebilmişimdir. :)
[freenodeIRC]
PHP = #laravelTurkiye
C++ = #qtTurkiye
Python = #pythonium