Önce nodejs.org indirme sayfasına girdikten sonra Windows için olan kurulum dosyasını indirin. Ardından next-next diyerek kurun. Kendi işlemci mimarinize uygun (x86 - x64) kurulumu seçmeye özen gösterin. Kurulumdan sonra konsol ekranını açıp "npm" yazın, eğer hata vermediyse sorunsuz yüklenmiş demektir.
Konsolu açtıktan sonra aşağıdaki komutu girin. Bu, cordova komut satırı arayüzünün kurulmasını sağlayacak.
npm install -g cordova
Eğer neden phonegap kurmadık da cordova kurduk derseniz; aslında ikisi de aynı işi yapıyor. Phonegap arayüzü uzaktan debug yapmaya yarayan bazı komutları da içeriyor. Aslında phonegap'in çatısı cordova'dır. Örneğin, webkit bir çatıdır ve Chrome ve Safari tarayıcıları bu çatıya bağlıdır. Bunun gibi düşünebilirsiniz.
Konsoldan projeyi oluşturmak istediğiniz klasöre geldin. Eğer nasıl ilerleyeceğinizi bilmiyosanız, aşağıda iki temel komut var.
cd.. // Bir üst klasöre çıkar
cd klasor-adi // Adı verilen klasöre girer
İstediğiniz klasöre geldikten sonra proje oluşturun.
cordova create merhabaphonegap com.umut.merhabaphonegap MerhabaPhonegap
Projeyi oluşturduğumuza göre artık hangi platforma göre kod yazacaksak, o platformun dosyalarını projeye dahil etmenin zamanı geldi. Önce cd komutu ile projeyi oluşturduğumuz klasöre girip ardından platform ekleme komutunu yazalım. Komutları sırasıyla yazmaya dikkat edin.
cd merhabaphonegap
cordova platforms add android
Android telefonunuzun Geliştirici Ayarları bölümünden USB Hata Ayıklama modunu aktif ettikten sonra bilgisayara USB ile bağlayın ve konsola aşağıdaki komutu yazın.
cordova install android
Kaynak: HTML5 ve Javascript ile Android Uygulaması Geliştirmek