Bu Kelimeler İçin Ne Kadar Seo Bütçesi Gerekir?
Merhaba arkadaşlar benim bir sağlık sitem var. Bu sitede çeşitli alt kategorilerim bulunmakta örneğin; siteadı . com/dis-agrisi veya siteadi. com/tetanoz-asisi gibi kategoriler ve url yapıları oluşturup bu kategorileri anahtar kelimelerinde yükseltmek istiyorum. Bunun içinse kategorilere belirli aralıklarla ayrıntılı makaleler ekleyip site içi linklemek yaparak kategoriyi güçlendirmeye çalışıyorum. Kimi zamanlarda ise çeşitli anahtar kelimelerde yükseliş sağlamış olan makalelerime farklı makalelerden link çıkıyorum.
Fakat bu kelimelerde yükselmek için site dışı seo çalışmaları da yapmam gerekiyor. Tek bir makaleyle onlarca siteye link bırakılan seo paketlerinden ve bir sitenin binlerce sayfasından link almayı sağlayan footer link çalışmalarından uzak durmak istiyorum. Hatta çok mecbur kalmadıkça seo paketi veya footer link hiçbir zaman almak istemiyorum. Bunların yerine doğal görünümlü tanıtım yazılarıyla kategorilerimi veya makalelerimi anahtar kelimelerinde yükseltebileceğimi düşünüyorum. Site dışı seo konusunda hiç tecrübem olmadığı için geçen ay kaliteli 1 siteden bu ayda 2-3 siteden tanıtım yazısı aldım ve bana ciddi şekilde faydası dokundu fakat anahtar kelimelerimde 1 sayfaya yükselmek için kaç tane daha tanıtım yazısı almam gerektiğini yani ne kadarlık bir site dışı seo bütçesine ihtiyacım olduğunu bilmiyorum sizlere danışmak amacıyla bu konuyu açtım.
Örnek Olarak 1. Anahtar Kelime
Anahtar kelime: diş ağrısı
Aylık aranma hacmi: 14800
Sonuç sayısı: 2.070.000
"anahtar kelime" şeklinde çıkan sonuç sayısı: 307.000
allintitle: "anahtar kelime" şeklinde çıkan sonuç sayısı: 8.950
birinci sayfada bulunan güçlü siteler: 2 adet haber sitesi ve 1 adet niche site
Şuanda bulunduğum sıra: 65
Örnek olarak 2. Anahtar Kelime
Anahtar kelime: tetanoz aşısı
Aylık aranma hacmi: 6600
Sonuç sayısı: 135.000
"anahtar kelime" şeklinde çıkan sonuç sayısı: 111.000
allintitle: "anahtar kelime" şeklinde çıkan sonuç sayısı: 1.780
birinci sayfada bulunan güçlü siteler: 1 adet üniversite sitesi, wikipedia, mynet
Şuanda bulunduğum sıra: 25
Arkadaşlar sizce bu veya benzeri kelimelerde birinci sayfaya yükselmek için tahmini olarak kaç adet tanıtım yazısı almam gerekir veya ne kadarlık bir seo bütçesi gereklidir? Arkadaşlar bu ay artık seo çalışmasına ayıracak param bulunmadığı için kimseyle danışma amacıyla da olsa iletişime geçmedim. Çünkü adamlarla iletişime geçip ardından çalışma yaptıramayacağımı söyleyip kimsenin zamanından çalmak veya insanları gereksiz yere meşgul etmek istemiyorum. Bu sebeple sorunumu konu açarak belirtmeyi uygun gördüm hem belki bu sayede kafasında benimkiyle benzer sorular bulunan kişilerde cevaplarına ulaşırlar diye düşündüm. Yardımcı olacak, bir tahminde bulunacak veya yorumlarıyla konuya bilgi aktarımında bulunacak herkese çok teşekkür ederim.