PageRank güncellemesi gelecek ama bizler göremeyeceğiz. PR'ı olanlarda olduğu gibi kalacak ama onuda uzun süre tutmazlar diye düşünüyorum. Fakat bunlar google tarafından doğrulanmadı. Bunu bilmemiz gerekir. Bunu yalnızca Google Webmaster Trends analisti John Mueller bir video konferansta açıkladı. Fakat açıklama net değil. Şöyle ki, söylediği şey; PR'ın bir kalite ölçütü olarak kullanılmaması gerektiği ve PR için daha fazla güncelleme yapılmasına dair bir planlarının olmadığ yönündeydi.
Yine bizim Türkçe sitelerden şikayetçiyim bu konuda. Buyrun Google'da pagerank güncellenmeyecek araması yapın. Yemin ederim, bir tanesinde ne kaynak, ne detaylı açıklama namına tek kelime yok. Hatta birisine girdim. Ben size bu bilgiyi verdim, sizde reklamlarıma tıklayın yazıyordu. Yazısı ise 40-50 kelime. Şimdi ben ne diyeyim, bu insanlara?
Birde İngilizce arama yaptım. Hatta bu aramayı son bir ay olarak daralttım. Baktığım web sitelerinin %80'ninde John Mueller'in açıklamasına bağlantı vardı.
Yemin ederim utanıyorum yani utanıyorum. O derece. Sözde teknoloji haberleri siteleri baktıklarım ha. Yahu mübarek ben neredeyse hiç İngilizce bilmiyor sayılırım. Ben bunu araştırıp, bulduysam kusura bakma sen o teknoloji haberleri sitesini al... (Aman ha sözlerim, buraya değil. Yanlış anlaşılma olmasın.)