lostyazilim
tr.link

Google şike yapıyor.

11 Mesajlar 1.848 Okunma
lstbozum
tr.link

cihaneken cihaneken Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Elektrik Teknisyeni
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)
Arkadaşlar bu konu kaç zamandır kafamı kurcalıyordu, en sonunda test ettim. Hani şu ingilizce içerik olayı. 3 gün önce bir blogger hesabı açtım bu adresteki blog içine sağdan soldan kopyaladığım ve google çeviri ile ingilizceye çevirip kopyala yapıştır yaptığım 3-5 yazı ile 3 günde 98 görüntüleme almış. Arkadaş ben makale bloğumda ilk 3 ay 98 kişi görmedim bu ne iştir diyesi geliyor insanın. Konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

wmaraci
reklam

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Bana göre o şike değil de, bizdeki okuma alışkanlığı ile ilgili. Beraber çalıştığım 6 kişi var. Sitelerde araştırma yapan ve yazıları okuyan yalnızca ben ve bir kişi daha var. Diğer 4'ü ise sürekli ya facebook'ta, ya online oyun sitesinde ya da chat sitesinde. Kaldı ki, bunların hepsi üniversite mezunu. Bu durumu genele vuracak olursak, %67 yapar ki, mezuniyeti hesaba katmıyorum bile. Yani, bana göre bu şike değil. Hayatın gerçekleri.

Durgun sular derin akar.

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

Bana göre o şike değil de, bizdeki okuma alışkanlığı ile ilgili. Beraber çalıştığım 6 kişi var. Sitelerde araştırma yapan ve yazıları okuyan yalnızca ben ve bir kişi daha var. Diğer 4'ü ise sürekli ya facebook'ta, ya online oyun sitesinde ya da chat sitesinde. Kaldı ki, bunların hepsi üniversite mezunu. Bu durumu genele vuracak olursak, %67 yapar ki, mezuniyeti hesaba katmıyorum bile. Yani, bana göre bu şike değil. Hayatın gerçekleri.

O konuda katılıyorum sana yabancılarda okuma alışkanlığı var ayrıca blog takip ediyorlar ki zaten blog modası onlar sayesinde başladı senin benim hiç aklıma gelmiyen bloğu adam nerden buluyorsa bluyor takip ediyor girip okuyor yetmiyor bide yorum yazıp paylaşıyor bizimkilerde ilginç ilginç şeylerle uğraşıyor.

sorueki sorueki WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 18.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Mardin
  • Ad Soyad S** i**
  • Mesajlar 1977
  • Beğeniler 639 / 720
  • Ticaret 3, (%100)
Şimdi eğri oturalım, doğru konuşalım. Benim bazen günde 200 site gezdiğim oluyor. Facebook vb. yerlere ise haftada bir defa yarım saat ancak bakarım. Elbette millet olarak kendimizi küçümsemek istemiyorum ama gezdiğim sitelerdeki içeriğe bakıyorum da, her şey tamamen ve tamamen seo için yapılıyor. Bazen bu durumu kaldıramadığım çok oluyor. Aradığım çoğu şeyi ingilizce, fransızca aramaktan gerçekten sıkılıyorum. Ne olur yani bizim de adam gibi içeriğin bulunduğu sitelerimiz olsa? İşim olmaz ama geçtiğimiz aylarda bir makale sitesine üye oldum. 22,5 kredi mi ne oldu. 30 kredi olunca 18 TL alacağım, inşallah. Fakat, makale satışı yapanın bir youtube videosu var, inanamazsınız. Diyor ki, benim 200 kelimelik bir makaleyi yazmam 5,10 dakikamı almıyor. Yahu kendime bakıyorum. 200 kelimeyi yazmak için 50 tane site gezdiğim oluyor. Tutturmuşuz bir seo, seo. Seo kadar başımıza taş yağsın inşallah. Neyse yine kızmaya başladım. Umarım derdimi anlatabildim.

Elbette sizin durum da daha bir ilginç olmuş. Belki acemi şansıdır.
ulas1907 BrutalStar

kişi bu mesajı beğendi.

Durgun sular derin akar.
wmaraci
wmaraci

• Üyelik 25.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Konum Fransa
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 3508
  • Beğeniler 488 / 1190
  • Ticaret 1, (%100)

bilgive adlı üyeden alıntı

Şimdi eğri oturalım, doğru konuşalım. Benim bazen günde 200 site gezdiğim oluyor. Facebook vb. yerlere ise haftada bir defa yarım saat ancak bakarım. Elbette millet olarak kendimizi küçümsemek istemiyorum ama gezdiğim sitelerdeki içeriğe bakıyorum da, her şey tamamen ve tamamen seo için yapılıyor. Bazen bu durumu kaldıramadığım çok oluyor. Aradığım çoğu şeyi ingilizce, fransızca aramaktan gerçekten sıkılıyorum. Ne olur yani bizim de adam gibi içeriğin bulunduğu sitelerimiz olsa? İşim olmaz ama geçtiğimiz aylarda bir makale sitesine üye oldum. 22,5 kredi mi ne oldu. 30 kredi olunca 18 TL alacağım, inşallah. Fakat, makale satışı yapanın bir youtube videosu var, inanamazsınız. Diyor ki, benim 200 kelimelik bir makaleyi yazmam 5,10 dakikamı almıyor. Yahu kendime bakıyorum. 200 kelimeyi yazmak için 50 tane site gezdiğim oluyor. Tutturmuşuz bir seo, seo. Seo kadar başımıza taş yağsın inşallah. Neyse yine kızmaya başladım. Umarım derdimi anlatabildim.

Elbette sizin durum da daha bir ilginç olmuş. Belki acemi şansıdır.

dediklerine harfiyen katılıyorum ben zaten artık birşey aradığımda türkçe yi attım bir kenara direk ingiizce arıyorum nedne çünki bizim sitelerimizde içerik yoooooook. Hepsi boş beleş. Bizim türk milleti seo ile hit ile reklam ile para ile kafayı bozmuş.
5-10 dk nasıl makale yazar bir insan bu işin erbabları, ustaları bile günlerce araştırma yapıyorlar bir karış yazı yazmak için.
sorueki

kişi bu mesajı beğendi.

kredifix kredifix WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 49 / E
  • Meslek işsiz
  • Konum Tekirdağ
  • Ad Soyad İ** A**
  • Mesajlar 1
  • Beğeniler 0 / 0
  • Ticaret 0, (%0)
arkadaşlar adam 20 yıllık elektirikci örnek bu adam elektirik hakkında konuyu 5 dakkada yazar sanırım olay böyle birşeydir

BrutalStar BrutalStar Yazılımcı Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2013
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek Yazılımcı
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad U** C**
  • Mesajlar 697
  • Beğeniler 149 / 137
  • Ticaret 0, (%0)
Bir kere şunu sormak lazım, içerik olsun diye 100 - 200 kelimelik makale satın alınan bir sektörde suç yazanın mıdır, okumayanın mıdır, website sahibini makale satın almaya iten piyasa şartları mıdır?

BLOG | http://safkaninsan.blogspot.com/

1yenibilgi 1yenibilgi Bilgi paylaştıkça çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 04.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 35 / E
  • Meslek Yazılım Uzmanı
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** G**
  • Mesajlar 160
  • Beğeniler 16 / 46
  • Ticaret 4, (%100)
benimde içinde bilgiler paylaştığım bir sitem var . böyle rastgele oradan buradan topladığım 175 tane yazıyı aylık 1731 kişi ziyaret etmiş kendim saatlerce uğraştığım 8 tane yazıya 6807 kişi girmiş. Özgün olarak ne yazarsam yazayım muhakkak birileri merak edip okuyor. Ayrıca özgün olan yazılara gelenlerin tamamı googledan geliyorlar. eğer blog yazarak bi yerlere gelinmek isteniliyorsa kesinlikle özgün, kaliteli ve insanları bilgilendiren içerikler olmalı

AlfaOis AlfaOis www.GameOis.com Kullanıcı
  • Üyelik 22.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Bilgisayar Prog. / Webmaster
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad Ü** G**
  • Mesajlar 843
  • Beğeniler 75 / 205
  • Ticaret 53, (%100)
Blogspot istatistiklerine bakıyorsanız bilgiler doğru değildir, tekil ziyaretçiye bakın bakalım kaç kişi girmiş yada nereden gelmiş, büyük ihtimalle hepsi siz ve bottur.

cankural06 cankural06 www.cankural.com.tr Kullanıcı
  • Üyelik 01.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** K**
  • Mesajlar 284
  • Beğeniler 11 / 73
  • Ticaret 15, (%93)
Türk kullanıcıların sayısıyla "ingilizce dilini" kullanan kitle karşılaştırılamaz. :) İnternetin dili İngilizce...

Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al