bilgive adlı üyeden alıntı

Bunu ilk defa sizden duyuyorum. Bu yanlış bir bilgi. Çünkü sonuçta, siz Türkçe karakter görüyorsunuz ama onu çeviren sizin tarayıcınız. Söz konusu web sitesinin adresi gerçekte, xn--naslyaplr-xpbeb.net. Eğer biz desteklemiyoruz veya türkçe karakterli alan adı için normal alan adından daha fazla fiyat istiyoruz diyen olursa, asla inanmamalısınız.

IDN'nin desteklenmesi için ICANN tarafından muazzam çalışmalar yapıldı ve hala yapılıyor. Deneme yapılan alanlar kapatıldı şimdi ama yıllarca deneme yapıldı bunun için.

Bu tür alan adları, IDN ccTLD veya ccIDN kısaltmasıyla Türkçe Uluslararasılaştırılmış üst düzey (seviye) ülke kodlu alan adları olarak geçer. nic.tr için bir IDN çeviriciye buradan ulaşabilirsiniz.

Ayrıca ek bir bilgi; bu tür alan adlarını yalnızca modern tarayıcılar destekler. Bu tür tarayıcıları Google'a Browsers that support IDN yazarak arayabilirsiniz.


Haklısınız hocam da Soyle diyeyim bazi host firmalari turkce yonlendirmeye sıcak bakmıyor abartılı saçma ad seçimlerinde iptal edebiliyor. mesela natro turkce karakterli domain almaniza izin verdigini acikca beyan ediyor yeni ogrendim. ama mesela alyasoft boyle bir sey soylemiyor host firmalarininda kalite standartlari var demek istediğim bu.