Yine de ülkemizde backlink almak zorunlu gibi bir şey. (Eskiden öyle düşünmezdim.) Mesela ben üç günümü verip, ayakkabı ile ilgili bir makale yazdım. Çok ziyaretçi geliyor ama bencilliklerinden dolayı kimse bu yazıma backlink vermiyor. Bir uyuşturucu ile ilgili makale yazdım. Çok ziyaretçi geliyor ve sağ olsunlar hemen iki, üç yerden düzgün araştırma yaptığım için para vermeden backlink aldım. Yani demem o ki, eskiden bu backlinke olumsuz gözle bakarken, şimdi neyin ne olduğunu bilerek ve ülkemizdeki internet kullanımı doğrultusunda farklı gözle bakıyorum. Tüm backlinklerinizin ilgili sitelerin ana sayfalarına bağlantıları olabilir de, olmayabilir de. Elbette yalnızca arka sayfalarda backlink olması; fiyatı da düşürecektir ama aynı zamanda bu sizi yakalanmaktan da kurtarır. Bu nedenle aldığınız backlinklerin illaki sadece ana sayfada olmamasına özen gösterin. Bunları yarı yarıya paylaştırın. Kolay gelsin.
Ek Olarak:
Bana kalırsa fark eder. Nitekim backlinki yabancıdan alırsanız, Google şöyle düşünebilir;
Bu adamı yabancılar tanımış, link vermiş ama kendi ülkesinde böyle bir durum söz konusu değil.
Paralı yaptırmış olabilir. Diyebilir.
Haliyle yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı :)
Bu adamı yabancılar tanımış, link vermiş ama kendi ülkesinde böyle bir durum söz konusu değil.
Paralı yaptırmış olabilir. Diyebilir.
Haliyle yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı :)
Ben sitemde sürekli yabancı referans kullanıyorum. O siteler için eminim hiçbir sıkıntı olmuyordur veya olanına, benim sitemi referans almayın diyenine rastlamadım. Bu nedenle bana bu durum ters geliyor. Kabaca düşündüğümde bu sonucu elde ediyorum. Ayrıca, düzgün bilgi veren kaç Türkçe site var ki? Herkes referans kullanmaktan korkuyor veya üşeniyor.