Merhaba WM Aracı Üyeleri,

Maalesef ki hem kendi başımıza gelen, hem de birçok kişinin başına geldiğini tahmin ettiğim bir durum olan kaynak gösterilmeme hakkında bir kaç kelâm etmek istiyorum izniniz ile. Okuyanlara teşekkürler, okuyup bir de yorum gönderenlere daha çok teşekkürler diyerek yazıma geçiyorum. :)

Blog yazıyoruz, saatlerce makaleler hazırlıyoruz, bildiğimiz konularda bilgiler içeren yazılar yazıyoruz. Fakat maalesef ki bazı kişiler bu emeklerimizi sadece 1 saniyede kendi bloglarına geçiriyorlar. Bu çok üzücü. Üzücü olan yazılarımızın kaynak gösterilmeden alıntılanması değil, üzücü olan; kaynak göstermeden yazıları alan kişilerin başarıya ulaşacaklarını sanmalarıdır. Eğer ki bizler 2000 kelimelik makaleler, veya ter dökerek yazılar yazıyor isek sanırım bunun karşılığında bir kaynak belirtmek fazla olmasa gerek. Lâkin blog dünyasına yeni katılmış olan veyahut kısa yoldan blog dünyasında kalıcı yer edinme çabası güden birçok kişi maalesef ki bunu yapıyor ve kaynak göstermeden birçok siteden yazı alıyor. Kaldı ki bu kişilerle muhattap dahi olunmaz, sadece insan saatlerce yazdığı yazıları başka sitelerde görünce çok üzülüyor. Ve eminim buna sizler de, blog yazan herkes te üzülüyordur. Kimse kısa yoldan başarılı olamıyor. Sözün kısası budur sanırım. Ayrıca kaynak göstermeden yazı alarak, Google'da başarı yakalamayı düşünenler de çok fazla. Ne diyelim, düşünmekle her şey olsaydı herkes amacına ulaşırdı sanırım. Önemli olan düşünmek değil, düşünceleri uygulamaktır.

Sonuç olarak; kimileri hayâl kurar, kimileri de o hâyalleri gerçekleştirir. Aradaki fark tek kelime belki ama, anlam bakımından fark çok fazla. Yani saatlerce uğraşın, emek verin, böylesi hem daha tatlıdır hem de daha faydalı.

Sadece fikirlerimi, aklımdan geçenleri belirtmek istedim. Ve eminim birçok kişi, hatta herkes benimle aynı fikirdedir. Ve maalesef ki bu kaynak gösterilmeme durumunu birçok kişi yaşıyordur, bilhassa çok emek verenler.