Merhaba,
Birkaç gündür ***** wmaraci.com gibi sitelere girmeye çalışırken (örneğin facebook, google gibi sitelerde hiç başıma gelmedi) beni sürekli ***** Pratik Çözüm (https://pratikcozum.*****.com.tr/ssm/dispatcher/downloadControls.do) sayfasına yönlendiriyor ve internetimde bir sorun varmış gibi kandırıyordu. Wmaracı'nın ip adresini yazarak giriş yapmama veya wmaraci.com yazarak giriş yapamama rağmen Google'ın yönlendirmesi ile siteye erişebiliyordum. ***** Pratik Çözüm bana internetimde bir sorun varmış ve düzeltmek için '***** PRATİK ÇÖZÜM'ü indirmem gerekmiş gibi gösteriyordu ancak sitenin verdiği uyarı aşağıdaki gibiydi:




IP adresi ile girmeye çalışırken de verdiği uyarı aynıydı:




Modemi açıp kapayıp CMD'den ipconfig /renew, ipconfig /release, ipconfig /flushdns gibi komutları girdikten sonra sorun çözülüyor birkaç saat sonra yeniden başlıyordu.

Ancak son siteye girişimde bir hata sonucu şuna ulaştım. ***** bunu bilerek yapıyor ve 307 kalıcı yönlendirmeyle siteye girmemi engelliyordu:



Google'dan girerken bir sorunla karılaşmamamın sebebi ise googleın beni doğrudan gerçek adrese yönlendirmesi. *****in yaptığı bir nevi DNS zehirleme saldırısını saldırı yapmadan doğrudan bilgisayarımdan giden istek üzerine gelen paketi düzenleyerek beni farklı bir sayfaya yönlendirmesi.

Benim teorime göre de bunu yapmasını tek sebebi bana zorla ***** Pratik Çözüm programını yükletmek ve yaptığım her şeyden haberdar olup bunları satmak. Çok paranoyak gibi görünüyor olabilirim ama *****'in veri satmak için neler yaptığını, GEZİNTİ servisini (Kullanıcı güvenliğini sağlayan servisi (!)) bilenler bilir.

Çok yakında internet servis sağlayıcımı değiştireceğim. Size de aynısını öneririm. Gezinti zaten uçuk bir servisti URL çubuğunda gezinti yazısını gördüğüm anda kaldırıp *****'den soğumuştum ancak bu kadarını beklemezdim.

Ody adlı üyeden alıntı

Şuanda aynı dert bende var 2 gündür çözemiyorum Arama Çubugundan hiç biyere girilmiyor.

***** Kullanıcıları için aradım şikayetimi bildirdim çözecekler hala.. !


Teknobilim adlı üyeden alıntı

geçen hafta bende de oldu fakat kendiliğinden ortadan kalktı