cihaneken adlı üyeden alıntı

Wordpress işinizi görmez gibi konuşmalar yapan bir kişi sannımca ya Wordpress'i bilmiyor yada işini bilmiyor. Wordpress tamamen açık kaynak kodlu bir yazılımdır, siz yapabildikten sonra o sizin önünüze hiçbir engel çıkartmaz, hele ki tasarım konusunda bırakın engeli müthiş kolaylıkları var özel bir tasarımda onlarca satır kod ile yapacağınız işi wordpress de işi bilirseniz bir kaç satır kod yazarak çözebilirsiniz.

Video konusunda benim için en güvenli yer Youtube videoların uzun ömürlüliğü açısından. Fakat anlattığınız tarzda yasal konularda Youtube artık akıllandı Türkiyeden defalarca karalisteye alınıp ulaşımları kapatıldığı için bir daha böyle birşey olsun istemiyor ve dikkat ediyor. Muyapın başına gelenlerde Parayı bölüşemediklerinden oldu o da ayrı bir şey. Ama yinede bana göre en sağlıklısı YouTube
Fakat tabiki benzer altarnatifler var. Örnekin VK.com VK bir rus sitesi olmakla birlikte şuan her türlü telif hakkı ihlali yapan videoların en uzun ömürli kalabildiği yerlerden biridir. Sizinkine sannımca hiç dokunmaz. İkinci altarnatif Mail.Ru bu sitede çok geniş çaplı ve yine ruslara ait bir sitedir. Buradaki videolar belli bir zaman sonra silinme tehlikesi yaşarlar.
Bir diğer alternatif pek yaygın olmayan fakat kullanışlı bir yapıya sahip http://corp.kaltura.com/ dur ayrıca Wordpress eklentisi sayesinde videolarınızı sitenizde istediğiniz gibi yayınlaya bilirsiniz fakat belli bir kotanız bulunmakta yanlış hatırlamıyor isem 10 GB daha sonrasında ise ücretli bir pakete geçmeniz gerekmekte.


Ben zaten wordpress devam etme tarafındayım lakin kafamızı kurcaladılar işte sanırım farklı bir platforma geçirip tema vs yazılım yaparak para kopartmak niyetleri. Bizim telif haklarından dolayı bir sıkntımız yok herşey kendi orjinal yayınımız Vk.com bana mantıklı geliyor bilinen çoğu video siteside burayı kullanıyor sanırım

Ek Olarak:

TheLacivert adlı üyeden alıntı

Wordpress için Cache eklentisi kullanabilirsiniz. Wordpress işinize fazlasıyla yarar.

Not: Çok gülüyoruz biz size arkadaşlarla falan :D


Cache kurulu zaten tahminimizce tema vasat kalıyor biraz. tema değişikliğine gideceğiz sanırım.

Gülün gülün ama gerekli dersleride kendinize çıkarmayı unutmayın ;)