Türkiye'de internet için reklam müşterisi bulmanın zor olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar reklamcılık sektörü ile ilgili okuduğum ve gerçek yaşamda gördüğüm bilgiler doğrultusunda bunu böyle yorumluyorum. Yani tek sorun, sadece adam gibi reklam projesi çıkması değil de, işletmelerin reklam politikalarının olmaması. Hala al takke, ver külah gibi reklam anlaşmaları yapılması. Şirketlerin reklam stratejilerini bilmemesi ve bunlara para harcamaktan korkması. Elbette durum böyle olunca, elin gavuru geldi, nasıl şirketi büyüttü la.. yorumları da ağızlardan eksik olmuyor.

Hepsiburada'yı satın alırlar. Forumlarda bile herkes her şeyi kötüler. (Ben dahil) dmoz'da editörüm, adam burada dmoz hakkında yorum yapar, benim sitem oradaki sitelerden daha fazla bilgi içeriyor, neden benim sitemi almıyorlar? Kesin para alıyordur, bu editörler. derler. Birisi web sitesini yeni açar, adsense reklamlarının TBM ve BGBM oranlarının yüksek olduğu bir site gördüğü zaman, google hep böyle yapıyor der. Önüne gelen sitesini açtığında, aklı fikri para kazanmakta olur. Hemen konuyu patlatır... nasıl seo yaparım?. (Yapamazsın arkadaşım, yapamazsın. Siten bir süre otursun, sonra seo'mu ne zıkkımsa yaparsın.) Gibi, gibi nedenler ve sürekli olumsuzluklar. Kolay para kazanma hırsı. Yalan ile para kazanıldığını görenin, yani seo'cuyum deyip, evden iş yaptığı halde ofise geçtim, eve geçtim demesi ile para kazanıldığını anlayanlar, bir daha bu yalanları bırakmazlar.

Ama olmayacak iş midir? Olabilir. İki adet milli piyango bileti aldım. Çıksın ahdım olsun, en baba reklam şirketini açacağım.