Doping Creative adlı üyeden alıntı

Konu dışı olarak algılanmasın çalışmanız hocam biraz amatör ama beğendim fakat. Şunu ayırt edelim bence Ben din gözetmeyen bir insanım türküm bu arada.Fakat şunu ayırt edemiyoruz 3. göz olarak söylüyorum:

Türklerin dini göktanırıdır yaradıcı vardır tekdir.Ona seslenirken bir isim kullanmayız içimizdedir hukuk ise vicdandır iyiliktir. İslam arablara özgüdür.Türklere dayatılmış zorla kabul edilmiştir.Bence bu konuda herkes kendine şunu sorsun türkmüyüm arapmıyım.Eğer arap olarak görüyorsan doğru yoldasın. ama türk görüyorsan siline yozlaştırılan silinen dinine sahip çıkmalısın.Bunu bi düşünün isterim herkes tabiki. Yanlış anlanmasın bu hep dikkatimi çekiyor nerde din temalı birşey görsem.Hemen altında şu sureyi okuyun vb. böyle şeyler.Lütfen koyun gibi gitmeyelim.Once tarihe bakalım tarafımızı seçelim herkesi buna davet ediyorum.Burda bana karşı çıkanlar olacaktır fakat ben 3. göz olarak söylediğim için doğruya daha yakınım din sahibi değilim.Dindar arkadaşlardan muhtemelen ters cevaplar gelecek klasik.Çünkü inanç savunma mekanizması var içinde normaldir onlarda kendine göre haklı...


Yazmış olduğunuz için cevap veriyorum hocam. İslam sadece belli bir zümrenin dini olmamakla birlikte hak dindir. Âli İmrân suresinin 85. ayetinden ve peygamber efendimizin hadisinde (Arap'ın Arap olmayana veya Arap olmayanın Arap olana üstünlüğü yoktur.) bunu açıkça görebiliyoruz.

Aslında yazmış olduğunuz biraz saçma olmuş. Şöyle ki; İngiliz olanlar Hristiyan, Arap olanlar Müslüman veya Türk olanlar Göktanrı inancına sahip olacaklar diye bir şey olabilir mi? Bir İngiliz Müslüman olabilirken bir Türk'te Hristiyan olabilir.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim, nereye giderseniz gidin her yerde Türkler Müslüman olarak görülür. İlk Müslüman Türk devletinin 840 yılında kurulan Karahanlılar olduğunu biliyorsunuzdur sanırım. Zaten daha sonrasında da Büyük Selçuklu Devleti'nin de kurulmasıyla Müslümanlık daha fazla yaygınlaşmıştır. Yani 1175 yıldan beri Müslüman olan Türkler'e neden Göktanrı inancını savunmuyorsunuz demek abes kaçıyor sanki.

Bu arada yapılan çalışma da forumda paylaşılan diğer grafik çalışmalarını göz önünde bulundurduğumda fena değil fakat daha iyi olabilir diye düşünüyorumç