Web sitenizi oluştururken ve arama motorlarının nasıl çalıştığını öğrenirken "SEO" terimini duyabilirsiniz. SEO, “arama motoru optimizasyonu” işleminin kendisi veya “arama motoru optimize edici” olarak bu işlemi yapan kişi anlamında kullanılır.

Bir siteyi arama motorları için optimize etmenin uygun pek çok yolu olsa da, bazı web yöneticileri arama motorlarını ve kullanıcıları aldatmaya çalışmak için hileli teknikler kullanabilmektedir. Yasal SEO'lar çoğunlukla "beyaz şapkalı" (whitehat) olarak adlandırılırken, kötü amaçlı, uygun olmayan tekniklere ise "siyah şapkalı" (blackhat) denir. İki yöntemi birbirinden ayırt etmek önemlidir, çünkü siyah şapkalı SEO gerçekte sitenizin yapısal arama sonuçlarındaki sıralamasını iyileştirmek yerine sitenize ve saygınlığınıza zarar verir.

{0}En iyi uygulamalar{/0}{0}: Beyaz şapkalı SEO{/0}
Bu teknikler, sıralamada daha iyi bir konum elde etmeye çalışmak yerine ziyaretçilere odaklanarak siteyi iyileştirmeyi amaçlar. İyi, beyaz şapkalı tekniklere örnek olarak, organik, yüksek kaliteli içerikler oluşturma ve önceki modülde anlatılan iyi, açıklayıcı etiketler verilebilir. Bunlar, sitenizin Google Arama'da iyi ve organik bir sırada yer alması için izlemeniz gereken Web Yöneticisi Yönergeleri'ne uyarlar.


Kötü uygulamalar: Siyah şapkalı SEO
{0}Yasal olmayan ve {/0}{0}arama motorlarını aldatan {/0}{0}teknikler, bir sitenin sıralamasının daha yüksek olmasını sağlamaya çalışan ve Web Yöneticisi Yönergelerimizi ihlal eden siyah şapkalı tekniklerdir. {/0} {0}İnternet'te PageRank'i atlatma ve Google Arama'yı aldatma amacıyla kullanılacak, sitenize yönelik bağlantılar için para ödemeyin{/0}{0}. {/0} Bu bağlantılara, sponsorlu bağlantılar veya ücretli reklamcılık denebilir, HTML'de gizlenir veya makalelere, yorumlara ve alt bilgilere optimize edilmiş bağlantı etiketleri olarak eklenebilir. Bağlantı düzenleri sayfamızda bu tür uygulamalardan nasıl kaçınacağınızı öğrenin.

Bir SEO kiralamayı düşünüyorsanız, SEO'nun siyah şapkalı teknikler kullanmadığından emin olun. {0}En deneyimli SEO dahi, siteniz için belirli bir sıralamayı garanti edemez.{/0}{0} {/0} Hedeflerinizin maliyetini, SEO'nun amaçlarınıza nasıl ulaşacağını ve amaçların başarısını değerlendirmek için kullanılacak metrikleri belirleyin. Ayrıntılı yönergeler için Arama Motoru Optimizasyon Başlangıç Rehberi ve Arama Motoru Optimizasyonu makalelerimize bakın. Dikkatli olun! Bir SEO kiralamadan önce kendi araştırmanızı tam anlamıyla yapın ve farklı seçenekleri karşılaştırın.

Kaynak:https://support.google.com/webmasters/answer/6001181?hl=tr&ref_topic=4631146


Şahsi görüşüm: Google dayınında belirttiği gibi "Arama Motoru Optimize Edici" bu cimleden ne çıkarıyorsunuz? Optimizasyon yani birşeylerin ayarlarını yapmak uygun hale getirmek. SEO bir demek en doğru ayarları bulmak demek (Tasarım/kod, içerik/başlık/açıklama, vs.) Google'nda belirttiği gibi piyasada SİYAH ŞAPKALI kendisine SEO'cu diyen vatandaşlar kaynıyor. Hep karşı çıktım, çıkıyorumda Ücretli linkler,ücretli paylaşımlar,ücretli beğeni ve takipçiler SEO değildir. Yararı yoktur demiyorum yararlıdır SEO dan daha yararlıdır fakat SEO değildir.!!! Tek yapılan şey sahteciliktir, arama motorlarını kandırmaktır.