lostyazilim
tr.link

Niche Site Rakip Analizi ?

6 Mesajlar 1.079 Okunma
acebozum
tr.link

mondschein mondschein WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 27.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek sd
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1206
  • Beğeniler 52 / 147
  • Ticaret 5, (%100)
birkaç gündür niche sitelere sardım. market samurai programını deneme sürümü indirdim. oradan rakip analizini ve programsız şekilde rakip analizini nasıl yapabilirim.

wmaraci
reklam

CengizEr CengizEr WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Danisman
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 78 / 38
  • Ticaret 1, (%100)
s,a

Market Samurai programini actiktan ve kelimenizi sectikten sonra acilan menüden:

Seo Competition kismina tiklayiniz.

Ardindan:

generate results kismina tiklayiniz

cikan sonuclar icinde:

1'ci kisim gogle top 10 daki rakiplerinizi gösterir
2'ci kisim rakipleriniz hakkinda bazi bilgileri incelemenizi saglar, oradaki isarete tikladiginizda yeni bir sekme acilir.

3'üncü kisim ise rakipleriniz hakkinda cesitli bilgiler sunar, backlinks, seo, PR degeri, domain yasi, index sayisi... gibi

Ekolarak:
Programsiz, google ile top 10 bulunan siteleri, backlinklerini, citation flow, Trust flow, tanitim yazilarinin kalitesi... gibi tek tek inceleyerek yapabilirsiniz, bunlari inceleyebileceginiz sitelerde mevcut.

majestic.com gibi

kolaygelsin

• Üyelik 27.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek sd
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1206
  • Beğeniler 52 / 147
  • Ticaret 5, (%100)

mustafa10 adlı üyeden alıntı

s,a

Market Samurai programini actiktan ve kelimenizi sectikten sonra acilan menüden:

Seo Competition kismina tiklayiniz.

Ardindan:

generate results kismina tiklayiniz

cikan sonuclar icinde:

1'ci kisim gogle top 10 daki rakiplerinizi gösterir
2'ci kisim rakipleriniz hakkinda bazi bilgileri incelemenizi saglar, oradaki isarete tikladiginizda yeni bir sekme acilir.

3'üncü kisim ise rakipleriniz hakkinda cesitli bilgiler sunar, backlinks, seo, PR degeri, domain yasi, index sayisi... gibi

çok sağol hocam. size pm atmıstım isterseniz buradan cevaplayın arkadaslara da faydalı olur. keywordplanner den bakınca aylık ortalama 90 k aranma var. tık basına 5 tl civarında. ama google trends den bakınca neredeyse hiç tık almaması lazım.

bir de rekabet düşük yazıyor tık basına fazla veriyor sanki tezat var.

PROGRAMLA BAKINCA

GOOGLE TRENDS

GOOGLE KEYWORD PLANNER

• Üyelik 21.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Danisman
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 78 / 38
  • Ticaret 1, (%100)
Programm size googlenin dedigini tastiklemis, Rekabet düsük, eger 2'ci resime bakarsaniz fazla bir emek harcamadan 2'inci siraya cikmaniz mümkün, o kelimede SEO yapan tek olarak 1'inci siradaki site var buda SEO acisindan rekabetin düsük oldugunu hizli yükselmenin mümkün oldugunu gösterir.

Kelime ayrica Sezona bagli bir kelimede olabilri, izin zamani, okul zamani vs..

Bu konuda daha cok bilgisi olan arkadaslar daha iyi anlatirlar düsüncesindeyim.

Kolaygelsin

EK olarak: Bakin arkadaslar o kelimenin 1519 Adet Türkiye capinda aramasi oluyor günlük, fakat bu 1519 arama yapan kisilerin kac tanesi gercekten o ürünü almak istiyor önemli olan bu. Burada 1519 kisi arama yapiyor 1'inci sirada olsam köseligim mantigi yanlis olur cünki bunlarin sadece az bir kismi gercekten bu ürünü almak icin sitenize geliyor yani yüzde 10'u gibi.

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 27.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 40 / E
  • Meslek sd
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** D**
  • Mesajlar 1206
  • Beğeniler 52 / 147
  • Ticaret 5, (%100)

mustafa10 adlı üyeden alıntı

Programm size googlenin dedigini tastiklemis, Rekabet düsük, eger 2'ci resime bakarsaniz fazla bir emek harcamadan 2'inci siraya cikmaniz mümkün, o kelimede SEO yapan tek olarak 1'inci siradaki site var buda SEO acisindan rekabetin düsük oldugunu hizli yükselmenin mümkün oldugunu gösterir.

Kelime ayrica Sezona bagli bir kelimede olabilri, izin zamani, okul zamani vs..

Bu konuda daha cok bilgisi olan arkadaslar daha iyi anlatirlar düsüncesindeyim.

Kolaygelsin

EK olarak: Bakin arkadaslar o kelimenin 1519 Adet Türkiye capinda aramasi oluyor günlük, fakat bu 1519 arama yapan kisilerin kac tanesi gercekten o ürünü almak istiyor önemli olan bu. Burada 1519 kisi arama yapiyor 1'inci sirada olsam köseligim mantigi yanlis olur cünki bunlarin sadece az bir kismi gercekten bu ürünü almak icin sitenize geliyor yani yüzde 10'u gibi.

hocam sıkıntı su ki. buldugum kelime bir urun değil. belki alakalı reklam cıkabilir ama dogrudan bir reklam cıkmaz. program da google verileri toplayıp derliyor. birbirine tasdik etmeleri normal.

*** da birkaç site adı daha soylenmiş. ordan bakınca da sıfır goruluyor.

http://www.***.net/niche/1370527-ingilizce-niche-rakip-analizi-yapma.html

• Üyelik 21.12.2012
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Danisman
  • Konum Almanya
  • Ad Soyad C** E**
  • Mesajlar 138
  • Beğeniler 78 / 38
  • Ticaret 1, (%100)
Bakiniz kelimeyi tam bilmeden dogru birsey söylememiz mümkün degil.

fakat ben olsam, sadece Market Samu.. nun verdigi verilere dayanarak rizikoya girer denerdim. Sonucta buldugunuz her keyword illada tutacak diye bir sey yok, 100 tane niche site acarsiniz sadece 16 tanesi kazandirir digerlerinin rakipleri düsük oldugu halde tutmaz.

ben diger programlari yada siteleri kullanmadim sadece sizin demo olarak kullandiginiz programi satin aldim, diger programlar hakkinda birsey diyemem, fakat daha iyi programmlar vardir kesinlikle.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al