Fiber Türkiye adlı üyeden alıntı
İslami gerçek manasıyla anlamış olanlar zorlama yapmaz. Dinde kimseye müslüman tada hristiyan ol baskısı yok. Bkz: Peygamber Efendimiz (s.a.v) hiç bir zaman zorlamadan bulunmadı. Bunun üzerine de zorlama da bulunanları uyardı. Dinde zorlama olsa Osmanlı halifeliği aldığında müslüman olmayanı başardı. Aynı şekilde selçuklu da başardı peki öylemi. Hayır bizim atalarımız her zaman hoşgörü dini olan İslamı savunmuşlardır. Ama özgürdür insan yoksa bu dünyada ne yahudilik nede hristiyanlık kalırdı. Ama seni de anlıyorum kafayı taktığın şeyde inat edecek ve devam edeceksin. Yusuf İslam daha sonra müslüman olmuş biridir. Ve derki arabistani daha önceden görsem müslüman olmazdım. Allah a şükürler olsun görmeden müslüman oldum. Çünkü onlar dini yaşamıyorlar halk müslüman yöneticisi yahudi. Sen günümüzdekilere bakarak yorumlarsan yanilirsin. Gelmiş sorgulamayı yasaklar diyorsun. Allah için nerede gördün karikateist sayfasında mı? Yalan çünkü Allah emrediyor bunların nasıl olduğunu sorgulayın ve öğrenin yanlız şirk koşmayın diyor. Sen eğer anlamış olsan böyle basit ve temeli olmayan düşüncelerinle İslâmî kötülemeye çalışmazdın.Ek Olarak: www.kuranikerim.com/melmalili/tevbe.htm
Sizce bunu okuyan dinden vaz mı geçmeli? İnanmayalım mı? Siz bi yerlere gelmiş olabilirsiniz fizik konusunda buna bir şey diyemem ama şu yazdıklarınız basitlikten öteye geçemez. Belli ki dini anlamamışsınız. Bir konuda iyi olmanız diğerleri konusunda iyi olduğunuzu göstermez ve sizden aşağıda olanları ve diğerlerini aşağılamanız sizin dine basit demeniz gibi sizin ondan çok daha basit ve aciz olduğumuzun kanıtıdır. siz modern insanlarsiniz ve saygilisiniz! Kolay gelsin
Bne modern derken modern islam denen tabirden bahsettim hocam.İslamın yeni hali. Kimseyide aşağılamadım sadece bilim dini redder yıllardır boyle ama din bilimi kabul eder mesele o bu değil.Kanıt meselesi kanıtlanamaz.Bir musluman çıksın varlığını kanıtlarım diyemez.Bundan bahsediyorum.Tevbe okadar değil lütfen kısasa kısas gibi birçok anlatılan şeyler var.Bir bölümünü paylaşmışsınız.Şöyle düşünelim ben atestim.Ama sizce durduk yeremi ateist oldum ? Hayır araştırdım ve mantığıma uyana yol aldım.Kimseye ateist ol demem çünkü bu inançla alakalı bi olay benim ateist olmam doğru yolda oldumu göstermez sizinde musluman olmanız çünkü doğru olan hala kanıtlanamıyor.Asıl konudan çıkıldı sanırım konu konuyu açınca ben şunda bahsetmiştim bazı insanlar çok abartıyor yapmacık görünüyor nerde bu tarz bi konu olsa altında yapmacık şeyler.islam içte yaşanır gösterişle değil.Konu buydu.ama konu değişti Gitti :)
Ek Olarak:
Fiber Türkiye adlı üyeden alıntı
İslami gerçek manasıyla anlamış olanlar zorlama yapmaz. Dinde kimseye müslüman tada hristiyan ol baskısı yok. Bkz: Peygamber Efendimiz (s.a.v) hiç bir zaman zorlamadan bulunmadı. Bunun üzerine de zorlama da bulunanları uyardı. Dinde zorlama olsa Osmanlı halifeliği aldığında müslüman olmayanı başardı. Aynı şekilde selçuklu da başardı peki öylemi. Hayır bizim atalarımız her zaman hoşgörü dini olan İslamı savunmuşlardır. Ama özgürdür insan yoksa bu dünyada ne yahudilik nede hristiyanlık kalırdı. Ama seni de anlıyorum kafayı taktığın şeyde inat edecek ve devam edeceksin. Yusuf İslam daha sonra müslüman olmuş biridir. Ve derki arabistani daha önceden görsem müslüman olmazdım. Allah a şükürler olsun görmeden müslüman oldum. Çünkü onlar dini yaşamıyorlar halk müslüman yöneticisi yahudi. Sen günümüzdekilere bakarak yorumlarsan yanilirsin. Gelmiş sorgulamayı yasaklar diyorsun. Allah için nerede gördün karikateist sayfasında mı? Yalan çünkü Allah emrediyor bunların nasıl olduğunu sorgulayın ve öğrenin yanlız şirk koşmayın diyor. Sen eğer anlamış olsan böyle basit ve temeli olmayan düşüncelerinle İslâmî kötülemeye çalışmazdın.Ek Olarak:www.kuranikerim.com/melmalili/tevbe.htm
Sizce bunu okuyan dinden vaz mı geçmeli? İnanmayalım mı? Siz bi yerlere gelmiş olabilirsiniz fizik konusunda buna bir şey diyemem ama şu yazdıklarınız basitlikten öteye geçemez. Belli ki dini anlamamışsınız. Bir konuda iyi olmanız diğerleri konusunda iyi olduğunuzu göstermez ve sizden aşağıda olanları ve diğerlerini aşağılamanız sizin dine basit demeniz gibi sizin ondan çok daha basit ve aciz olduğumuzun kanıtıdır. siz modern insanlarsiniz ve saygilisiniz! Kolay gelsin
Şunuda ekliim dediğiz şey eğer sorgulamayı yasaklamıyor diyorsanız sorguladınızmıda müslüman oldunuz peki ? Önce sorgulayın sonra inanın dedim sadece bunda yanlış bişey yok.Karikaatest sayfasını takip etmiyorum Onlar abartıyor din düşmanı gibi.Ben o saflarda değilim Doğru neyse onu arayan biriyim aynı kategori değil yani