Doping Creative adlı üyeden alıntı

Tüm dinler için dedim sadece islam için değil küçümsemede yok atalarına kabul ettirilmiş birşeyi yeni doğan soyu nasıl hatırlasın asırlar geçmiş.Dinde zorlama vardı ilk zamanla şu anda saygısızlık var islamda.İnanmayanlara saygısızlık.Doğrular konuşulunca hemen cevaplama dışlama ne ararsa müslümanda var mevcut iyi olanlar sözüm yok ama türkiye genelinde %90 Müsüman boyledir.ama tam anlamıyla musluman olan bir kesimden bahsederek soyluyorum.Modern islam çatısı altında olmayanlardan bahsediyorum.

Ek Olarak:

Hocam yazınız çok uzun kayda değer bişey görmedim ama saygımdan tam okudum çoğuna cevap vermicem sadece bilgisiz kısmı için örnek vericem Fizik okuyorum. 5. senem bu konularla 5 senedir içli dışlıyım.Bilgisiz bir kişi varsa araştırmayan ve kanıtlayamayan olmayan kanıt gosteremeden atımda ve koyun sürüsü olan kişilerdir.Kimseyi aşağılamıyorum yanlış anlasılmasın kuranı tamamen okumuş biriyim tevrat ve incilin türkçe versiyonuda dahildir.Kuranda "tevbe" Yi okuyan biri musluman olmaktan vazgeçmeli zaten ama oncemli değil demikki zorbalık haksızlıkları kendindede goruyorki o bolumu okuyup haklı goruyorsa sozum yok.Kuranda sorgulamayı yasaklar.Beynimiz neden var ozaman ? Şunuda not düşeyim ben her bilim alanında dinle ilgili araştırmalar yaptım izledim okudum.ama müslüman kardeşlerim bunu kendi dinleri için yapmıyor yazan neyse onu savunuyor.Gercek bir musluman ilk once araştırır.dinini eksik bulmassa ben muslumanım der. Karar kılar. ama onunde bir kitap arkasından ne dediyse ona inanıp gidiyorsa bu yanlıştır. Kimseye inanmasında demiyorum.Sadece araştırın diyorum.Ve şu an birkişi çıkıpta varlığını kantılayamaz tanrı veya allah yada yaratıcı diyelim genelleyerek.Çünkü hristiyanda farketmeden aynı yaratıcıya inanır muslumanda ama konu bu değil konu kanıtlanamaz olması Yaratıcı kantılanamaz bir kişi çıkıp var diyemez.Şunu der ancak biz bize gonderildiğini DÜŞÜNDÜĞÜMÜZ kitapta var diyor bizde buna inanıyoruz.Eyvallah hiç sorun değil ama KESİN Vardır denemez.

Tabi ki sana şimdi açıklama yapmam gerekir ama gerçekten bunu yapmak istemiyorum çünkü tarihte hiçbir peygamber (sen inanmıyorsun ama) gelip de insanlara işte efendim Tanrı/Allah diye bir yaratıcı var gelin buna inanın, ibadet edin dememiştir! İnsanlar bunu tarih boyunca hep biliyordu. Peki peygamberler neye davet etti? İnsanlar Allah'a inanıyordu ama yanında farklı ilahlarda ediniyordu peygamberler ise Bir ve Tek olan ortağı olmayan Allah'a imana davet etti. Senin bahsettiğin ateizm yani dinsizlik ise son yüzyılın bir inanışı olduğunu herkes iyi biliyor. Fizik okuyorsun çok güzel, çok iyi bir fizikçi olarak nasıl oluyor da bunca şey kendiliğinden Bir Yaratıcı olmadan meydana geldiğine inanıyorsunuz şaşkınım ki günümüzde Darwin başta olmak üzere bu tür şeyler çürütülmüştür bir iki kişinin hayır efendim olamaz demesiyle de hala geçerliliği olduğu söz konusu olamaz.

"Düşünüp ibret alırsınız diye her şeyden çiftler yarattık." (Zariyat, 51/49) ( Bu sana alanınla ilgili bir şey hatırlattı mı? Nasıl olur da o yıllarda bir insan bunu bilebilir? Salladı da tuttu mu acaba:confused:)

Ve sen bir fizikçi olarak o kadar atomundan tut bilmem nesine kadar gördün bir no'luyor ya nasıl oluyor bu iş demen gerekmez mi?

Emine Şenlikoğlu'nun yazdığı Maria geldi aklıma ateizmi yayan bir örgütten bahsedilmekte ve bu örgütün başındaki adamın kızıyla arasında geçen konuşmaya dikkat çekmek istiyorum okumanı tavsiye ederim hoş bir roman.

Beynin üzerindeki kıvrımları açıp, sert bir zemine yaymak mümkün olsa, bununla yaklaşık 20 metrekarelik bir oda kaplanabilirdi.

*Kardeşim emek olan her iş güzeldir be övgüyü hak eder. Böylesine güzel bir günü hatırlattığın için ayrıca teşekkür ediyorum sana, konunu farklı yerlere çektiğim içinde ayrıca özür diliyorum yolun açık olsun.