lostyazilim

Türkçe programlama dılı sua

15 Mesajlar 4.837 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

TeamScriptim TeamScriptim WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.02.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek öğrenci
  • Konum Isparta
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 963
  • Beğeniler 90 / 202
  • Ticaret 11, (%100)
Ne zamandır acaba bizim de var mıdır? Bizde de böyle bir dil olmaz mı diye düşünüyordum :)
Düzenleme: Birkaç örnek de sunulsaydı keşke.

Mustafa Kemal ATATÜRK!
wmaraci
reklam

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)

SonicMaster adlı üyeden alıntı

daha 2. versiyon diye biliyorum arkasında ekip yok tek kişi var . c dili ile yapılmıştı yanlıs hatırlamıyorsam.

Tek kişi ile ömür versen yapılacaklar belli.. Open source edilecek kıvamda ise, muhterem open source etmeli. Herşey muallak.. Ne diyeyim, bu kafadan kurtulmalı..

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)

SonicMaster SonicMaster Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 5 / 103
  • Ticaret 3, (%100)

Turgay Can adlı üyeden alıntı

Tek kişi ile ömür versen yapılacaklar belli.. Open source edilecek kıvamda ise, muhterem open source etmeli. Herşey muallak.. Ne diyeyim, bu kafadan kurtulmalı..

Belki de hocam içeriğini bilmiyoruz ama yeni çıkacak bir kodlama dili için ışık tutabilir

YazilimMimari YazilimMimari Eski adi: Turgay Can Kullanıcı
  • Üyelik 25.06.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Engineering Director
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** C**
  • Mesajlar 771
  • Beğeniler 2 / 260
  • Ticaret 0, (%0)

SonicMaster adlı üyeden alıntı

Belki de hocam içeriğini bilmiyoruz ama yeni çıkacak bir kodlama dili için ışık tutabilir

Dünyada kabul görmüş yada kullanılan diller belli artık özellik oo(object oriented) diller.. Yeni çıkacak bir oo tabanlı dil sadece 30 tane varsa +1 olur, kabul görmüşlerin yanında bir anlam ifade edermi bilmem ama sanmam(kullanılabilirlik/kabul görmel anlamında)..

Şuan gördüğüm ve ihtiyaçların artık değiştiği dünyada fonksiyonel dillere bir yoğunlaşma var. Earlang mesela eski bir dildir fakat earlang ile çıkan ürünlerin üzerine hala bir şeyler geliştirilmekte..

Varolan bir şeyin üzerine yeni feature(özellikler) yada kolay çözümler getiren bir framework yazmak makul.. Hatta oo dillerin yetersiz olduğu noktalar var mesela Big Data kavramı, bunun için bir şeyler geliştirmek ve open source etmek gerçekten çok değerli..

Örnek : Apache Spark.

Anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

Sevgilerle,

Turgay Can

https://www.linkedin.com/in/turgaycan/
Kaliteli kod yazılır.. (Günlük/Saatlik ücreti ile)
wmaraci
wmaraci

SonicMaster SonicMaster Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.10.2014
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Mühendis
  • Konum Çanakkale
  • Ad Soyad İ** B**
  • Mesajlar 548
  • Beğeniler 5 / 103
  • Ticaret 3, (%100)

Turgay Can adlı üyeden alıntı

Dünyada kabul görmüş yada kullanılan diller belli artık özellik oo(object oriented) diller.. Yeni çıkacak bir oo tabanlı dil sadece 30 tane varsa +1 olur, kabul görmüşlerin yanında bir anlam ifade edermi bilmem ama sanmam(kullanılabilirlik/kabul görmel anlamında)..

Şuan gördüğüm ve ihtiyaçların artık değiştiği dünyada fonksiyonel dillere bir yoğunlaşma var. Earlang mesela eski bir dildir fakat earlang ile çıkan ürünlerin üzerine hala bir şeyler geliştirilmekte..

Varolan bir şeyin üzerine yeni feature(özellikler) yada kolay çözümler getiren bir framework yazmak makul.. Hatta oo dillerin yetersiz olduğu noktalar var mesela Big Data kavramı, bunun için bir şeyler geliştirmek ve open source etmek gerçekten çok değerli..

Örnek : Apache Spark.

Anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir umarım.

Sevgilerle,

Turgay Can

Hocam anlatmışssınız iyi güzelde kusura bakmayın ben bu konulara az uzagım programlamayı öğrenmeyi ve takip etmeyi bıraktım

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al